Ντίνα Νικολάου: Κέικ τριφτό γεμιστό με κρέμα καρύδας - εύκολο στην εκτέλεση και πολύ λαχταριστό σε γεύση!

Μπορείτε να κρατήσετε τη βασική τριφτή ζύμη και να διαφοροποιήσετε την κρέμα με λεμόνι, πορτοκάλι ή και με σταγόνες σοκολάτας

Υλικά

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο
  • 100+100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 16 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 120 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% Arla
  • 250 ml γάλα
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 60 γρ. ινδοκάρυδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 βανίλια

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύω το κορν φλάουρ, 100 γρ. από τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Προσθέτω το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Μεταφέρω το μείγμα σε κατσαρόλα και μαγειρεύω ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ινδοκάρυδο. Ανακατεύω και σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη μέχρι να κρυώσει.

Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τα 100 γρ. ζάχαρη άχνη και ανακατεύω. Προσθέτω τα αυγά και το βούτυρο και δουλεύω με τα δάχτυλά μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα.

Βουτυρώνω καλά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζω το μισό μείγμα της ψιχουλιαστής ζύμης και πιέζω με τα χέρια μου για να γίνει συμπαγής και να καλύψω τη βάση και τα τοιχώματα. Αδειάζω την κρέμα καρύδας και σκορπίζω την υπόλοιπη θρυμματισμένη ζύμη, πασπαλιστά.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C αερόθερμο για 35-40 λεπτά.

Σερβίρω το κέικ πασπαλίζοντας με λίγη τριμμένη καρύδα.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ