Η Νατάσα Παζαΐτη Καραμανλή ρομαντική παρά ποτέ: ''Το διάδημα του φεγγαριού στο μέτωπο της νύχτας - Eλύτης''

Πόσο όμορφη η πανσέληνος του Οκτωβρίου. 

Την ''κόκκινη'' Πανσέληνο του Φεγγαριού απόλυασε χθες η Νατάσα Παζαΐτη Καραμανλή. Να σημειώσουμε πως η σύζυγος του Κώστα Καραμανλή βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στις Σέρρες για την Διημερίδα "Νέα Δεδομένα στην Ογκολογία", υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών.

 

 

Η Γενική χειρουργός κα ειδική χειρουργός μαστού, απαθανάτισε το όμορφο φεγγάρι και το ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Instagram, συνοδεύοντας το κλικ με μια φράση του Ελύτη. ''Το διάδημα του φεγγαριού στο μέτωπο της νύχτας''. 

 

 

Η πανσέληνος του Οκτωβρίου 

Η πανσέληνος του Οκτωβρίου είναι γνωστή ως «φεγγάρι του κυνηγού», επειδή σηματοδοτούσε τη στιγμή να ξεκινήσει το κυνήγι, προετοιμαζόμενοι για τον κρύο χειμώνα που έρχεται.

Τα ζώα αρχίζουν να παχαίνουν πριν από τον χειμώνα, και δεδομένου ότι οι αγρότες είχαν καθαρίσει πρόσφατα τα χωράφια τους κάτω από τη Σελήνη της Συγκομιδής, οι κυνηγοί μπορούσαν εύκολα να δουν τα ελάφια και άλλα ζώα που αναζητούν τα θηράματά τους.

Σύμφωνα με το National Geographic, ενώ τους άλλους μήνες το φεγγάρι ανατέλλει περίπου 50 λεπτά αργότερα συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα, αυτό του Οκτωβρίου εμφανίζεται μόλις 30 λεπτά πιο μετά, «λούζοντας» τη γη με περισσότερο φως κατά τη διάρκεια του 24ωρου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ