Σάλος στο Βέλγιο: 23χρονη πέθανε με ευθανασία - Επέζησε από βομβιστική επίθεση αλλά υπέφερε από αυτοκτονικό ιδεασμό & κρίσεις πανικού

«Με όλα τα φάρμακα που παίρνω, νιώθω σαν ένα φάντασμα που δεν μπορεί να νιώσει τίποτα πια»

Μια νεαρή γυναίκα  που επέζησε από βομβιστική επίθεση του ISIS επέλεξε την ευθανασία αντί να ζήσει με το ψυχικό τραύμα, που της άφησε.

Η Shanti De Corte ήταν μια 17χρονη μαθήτρια που ταξίδευε με τους συμμαθητές της στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών όταν τρομοκράτες του ISIS πυροδότησαν μια βόμβα. Η έκρηξη τον Μάρτιο του 2016, μαζί με δύο άλλες σε σταθμό του μετρό των Βρυξελλών, σκότωσε 32 άτομα και άφησε πίσω της πάνω από 300 τραυματίες. Η De Corte δεν τραυματίστηκε σωματικά στην επίθεση, αλλά υπέμεινε χρόνια κατάθλιψη και κρίσεις πανικού, γράφει η New York Post, επικαλούμενη τη Mirror

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει δύο φορές, το 2018 και το 2020, και ανέβαζε τακτικά στα social media αναρτήσεις για τη μάχη της με τα τραύματα που της άφησε η θανατηφόρα επίθεση. «Με όλα τα φάρμακα που παίρνω, νιώθω σαν ένα φάντασμα που δεν μπορεί να νιώσει τίποτα πια. Ίσως υπήρχαν άλλες λύσεις εκτός από τα φάρμακα», έγραψε σε μια ανάρτησή της, σύμφωνα με το βελγικό ειδησεογραφικό site RTBF. Η De Corte, στα 23 της χρόνια επέλεξε να υποβληθεί σε ευθανασία κάτι που είναι νόμιμο στο Βέλγιο. Πέθανε στις 7 Μαΐου αφού δύο ψυχίατροι υπέγραψαν το αίτημά της.

Οι εισαγγελείς της Αμβέρσας ξεκίνησαν έρευνα για την υπόθεση ωστόσο αφού ο Paul Deltenre, νευρολόγος στο ακαδημαϊκό νοσοκομείο CHU Brugmann στις Βρυξέλλες, κατήγγειλε ότι η απόφαση της νεαρής γυναίκας να βάλει τέλος στη ζωή της «ελήφθη πρόωρα». Η υπόθεση έκλεισε αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν γίνει παραβιάσεις στη διαδικασία της ευθανασίας, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο 7Sur7.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ