Μητέρα και δικηγόρος 12χρονης : Τι είπαν για το παιδί-«βιώνει καθημερινό εφιάλτη με τα κανάλια»

Ολοένα και πληθαίνουν τα στοιχεία για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωμό, προκαλώντας φρίκη κι αποτροπιασμό, ενώ την ίδια ώρα η νεαρή κοπέλα βιώνει έναν εφιάλτη. 

Η μητέρα της 12χρονης έχει προχωρήσει σε σημαντικές καταγγελίες για την υπόθεση στον Κολωνό, τονίζοντας ότι ενώ έσπευσε να καταγγείλει το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, δεν τη δέχτηκαν αμέσως και τελικά την παρέπεμψαν στο Τμήμα Ανηλίκων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. 

Η μητέρα της 12χρονης δήλωσε στον Aplha ότι επικοινώνησε αμέσως με τη σύζυγο του 53χρονου, η οποία εργαζόταν μάλιστα ως καθηγήτρια Αγγλικών και παράλληλα ασχολείται με τα κοινά, ούσα εκλεγμένη διαμερισματική σύμβουλος στο Δ’ Δημοτικό Διαμέρισμα Αθηναίων. Κατά τη μητέρα, η σύζυγος του 53χρονου προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να συγκαλύψει την υπόθεση, λέγοντάς της ότι δεν πρέπει να κάνει καταγγελία διότι τότε θα καταστραφεί η οικογένειά τους.

«Με πήρε τηλέφωνο και της το είπα. Ξέρετε τι μου είπε; "Αχ, τι να κάνουμε να σταματήσει η κατρακύλα, μην καταστραφούν οι οικογένειές μας". Και μου έλεγε "Σε παρακαλώ, μην πας να το καταγγείλεις και ό,τι θες θα κάνω με ψυχολόγους για το παιδί σου, και θα σε βοηθήσω οικονομικά". Της λέω "Είσαι σοβαρή; Θα έπρεπε η ίδια να πας να το καταγγείλεις από τη στιγμή που στο είπα, όχι να μου λες αυτά τα πράγματα».

Η μητέρα του κοριτσιού επισημαίνει ότι το μόνο που θέλει είναι ο δράστης να μπει στη φυλακή.  «Αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να μπει φυλακή αυτός ο άνθρωπος. Να πληρώσει για αυτά που έχει κάνει και ως εκεί. Ούτε αποζημίωση, ούτε λεφτά θέλω».

 

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν και οι περιγραφές από τη δικηγόρο της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, η οποία μίλησε στην ΕΡΤ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ανήλικη, η οποία, πέρα από τη σωματική και ψυχική της κακοποίηση, είναι αναγκασμένη να "ζει ξανά και ξανά τον ίδιο εφιάλτη".

«Δεν είναι καλή η κατάσταση ούτε της οικογένειας, ούτε το παιδιού πολύ περισσότερο. Έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, χρειάζεται υποστήριξη. Έχει την υποστήριξη της οικογένειάς του και τη δική μου, όσο μπορώ να είμαι κοντά στο παιδί. Βιώνει έναν εφιάλτη καθημερινά, ξανά και ξανά, με όλη αυτή τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα και με τους δημοσιογράφους που είναι καθημερινά κάτω από το σπίτι της. Κάποια από τα κανάλια έχουν βάλει φωτογραφίες του παιδιού στον Τύπο. Ελπίζουμε να σταματήσει κάπου εδώ όλο αυτό γιατί δεν είναι καλή η κατάσταση της οικογένειας. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά στην οικογένεια, άλλα οκτώ, τα οποία πρέπει να προστατευτούν. Δεν παρακολουθείται από ψυχολόγους, η κοινωνική υπηρεσία εμφανίστηκε όταν το θέμα πήρε δημοσιότητα, αλλά δεν ήρθαν ξανά».

Η κα Ταραχοπούλου και στο πως ο δράστης φέρεται να προσέγγισε το νεαρό κορίτσι και να προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη. «Το κοριτσάκι πήγαινε στο σχολείο του κανονικά και κάποιες φορές πήγαινε στο μαγαζί του κατηγορούμενου για να βοηθήσει. Ο ίδιος ζητούσε το κορίτσι από τη μητέρα του για να της δίνει ένα χαρτζιλίκι. Αυτός ήταν ο τρόπος προσέγγισης. Η συμπεριφορά αυτή συνεχίστηκε επί τέσσερις μήνες, όταν το κοριτσάκι ήταν ακόμη 11 χρονών. Αυτή τη στιγμή πηγαίνει πρώτη γυμνασίου", ενώ αναφέρθηκε και στην εφαρμογή που χρησιμοποιούσε ο 53χρονος για να εκδίδει την ανήλικη: "Χρησιμοποιούσε μια εφαρμογή για να εκδίδει το κοριτσάκι αυτό, αλλά δεν θα ήθελα να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Του έστελνε μηνύματα προσποιούμενος», ανέφερε και πρόσθεσε θα προκύψουν στοιχεία και για ακόμα περισσότερα άτομα που εμπλέκονται στην εκπόρνευση της ανήλικης, λέγοντας:

«Άλλα πέντε άτομα έχουν προκύψει, αλλά θεωρώ πως θα προκύψουν στοιχεία για περισσότερα άτομα. Υπάρχουν στοιχεία. Αν η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της όπως την έχει κάνει ως τώρα, θα προκύψουν κι άλλα άτομα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ