Άνδρας δικάζεται για τη δολοφονία της συντρόφου του - H Jacqueline Kirk πέθανε 21 χρόνια αφότου της έβαλε φωτιά (φωτό)

Γιατί ο Στίβεν Κρεγκ κατηγορείται τώρα για τη δολοφονία της Ζακλίν Κιρκ; 

Μια γυναίκα της οποίας ο σύντροφος την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά πέθανε περισσότερες από δύο δεκαετίες μετά την επίθεση, εν μέρει ως αποτέλεσμα των τρομερών ουλών που υπέστη, όπως είπαν οι ένορκοι δολοφονίας.

Ο Steven Craig, 58 ετών, κατηγορείται για τη δολοφονία της Jacqueline Kirk, η οποία πέθανε στο νοσοκομείο του Bath, 21 χρόνια αφότου την πυρπόλησε σε ένα πάρκινγκ στην παραθαλάσσια πόλη Weston-super-Mare του Somerset.

Ανοίγοντας την υπόθεση στο δικαστήριο του Μπρίστολ, ο Richard Smith KC δήλωσε ότι τα τραύματα που προκλήθηκαν στην Kirk το 1998 ήταν "απειλητικά για τη ζωή".

Υπέστη εγκαύματα στο 35% του σώματός της και παρέμεινε στο νοσοκομείο για οκτώ μήνες.

Υποβλήθηκε σε 14 επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων μεταμοσχεύσεων δέρματος, και χρειάστηκε τραχειοτομία - ένα άνοιγμα που δημιουργείται στο μπροστινό μέρος του λαιμού για να διευκολύνει την αναπνοή.

 

 

Δύο χρόνια αργότερα, ο Craig κρίθηκε ένοχος για την πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης στην πρώην σύντροφό του και φυλακίστηκε. 

Ο Smith δήλωσε ότι τον Αύγουστο του 2019 η Kirk, η οποία ήταν τότε 61 ετών, μεταφέρθηκε στα Βασιλικά Ενωμένα Νοσοκομεία Bath με πρησμένη κοιλιά και αναπνευστικές δυσκολίες.

Είπε ότι επειδή το σημάδι στο δέρμα της ήταν σφιχτό, το στομάχι και το στήθος της δεν μπορούσαν να επεκταθούν και υπέστη μια "πολύ σπάνια" ρήξη στο διάφραγμά της, προκαλώντας βλάβη στους πνεύμονές της.

Ο Smith πρόσθεσε ότι, καθώς είχε πολλά προβλήματα υγείας, κρίθηκε ότι δεν ήταν εύκολο να την εγχειρήσουν και πέθανε το επόμενο πρωί.

Είπε στους ενόρκους: «Ο θάνατος της Ζακλίν Κιρκ προκλήθηκε εν μέρει ως αποτέλεσμα των τραυμάτων που της είχαν προκληθεί όλα αυτά τα χρόνια, όταν είχε υποστεί τόσο σοβαρά εγκαύματα. Επειδή οι τραυματισμοί έπαιξαν ρόλο, ο κατηγορούμενος κατηγορείται για φόνο. Το μοναδικό ζήτημα σε αυτή την υπόθεση είναι αν οι τραυματισμοί αυτοί που προκλήθηκαν από τον κατηγορούμενο συνέβαλαν ή όχι στο θάνατό της χρόνια αργότερα», αναφέρει η The Guardian.

 

 

Ο Σμιθ δήλωσε ότι οι τραυματισμοί που προκάλεσε ο Κρεγκ δεν χρειάζεται να είναι η μόνη αιτία ή ο κύριος λόγος για τον θάνατο της Κίρκ για να κριθεί ένοχος για φόνο. Έπρεπε μόνο να είναι μια αιτία.

Είπε ότι η εισαγγελία υποστήριξε ότι τα εγκαύματα που υπέστη από τα χέρια του Κρεγκ έπαιξαν ρόλο στο θάνατό της με δύο τρόπους. Πρώτον, ότι οι ουλές έπαιξαν ρόλο στη ρήξη του διαφράγματος. Δεύτερον, ότι τα τραύματά της και η κακή της υγεία έπαιξαν ρόλο στην «φρικτή» απόφαση των γιατρών να μην προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν το διάφραγμά της.

Ο Smith δήλωσε ότι το ζευγάρι ήταν μαζί για "τρία ή τέσσερα χρόνια" κατά τη στιγμή της επίθεσης. 

Ο Christopher Tehrani KC, υπερασπιστής, είπε στο δικαστήριο στην εναρκτήρια αγόρευσή του ότι δεν αμφισβητείται ότι ο Craig έριξε βενζίνη πάνω στην Kirk. Αποδέχτηκε ότι επρόκειτο για μια "πραγματικά φρικτή πράξη" με σκοπό να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες.

Είπε επίσης ότι η υπεράσπιση θα υποστηρίξει πως η απόφαση του γιατρού να μην χειρουργήσει φαίνεται να βασίστηκε στην αδυναμία της και άλλες ασθένειες όπως προβλήματα καρδιάς και δεν είχε καμία σχέση με τους τραυματισμούς που υπέστη το 1998.

Από την πλευρά του, ο Στίβεν Κρεγκ αρνείται αρνείται την κατηγορίες για δολοφονία. Η δίκη συνεχίζεται. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ