28η Οκτωβρίου εκδρομή στα Μετέωρα: Από το πανέμορφο Περτούλι, στο γραφικό Μέτσοβο & την «Γούρνα της Βαβάς» (φωτό)

Διαμονή στο ξενοδοχείο AMALIA KALAMBAKA 4* µε ηµιδιατροφή

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν μια υπέροχη εκδρομή για την 28η Οκτωβρίου σε Μετέωρα - Ελάτη – Περτούλι - Λίµνη Πλαστήρα – Μέτσοβο.

Οι αναχωρήσεις είναι στις 27 και 28/10 και η τιμή ξεκινά από216€ (4 ημέρες / 3 νύχτες).

Πληροφορίες πακέτου

4 μέρες µε πούλµαν Μετέωρα - Ελάτη -  Περτούλι - Λίμνη Ταυρωπού (Πλαστήρα) - Μέτσοβο. Διαμονή στο ξενοδοχείο AMALIA KALAMBAKA 4* µε ηµιδιατροφή. 

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα – Πύλη Τρικάλων - Ελάτη – Περτούλι - Θεόπετρα

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:00 και με ενδιάμεσες στάσεις κατευθυνόμαστε προς το χωριό Πύλη. Εκεί η Βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά του 12ου αιώνα, φαντάζει η πύλη που ενώνει το χθες με το σήμερα. Ανηφορίζουμε στο πανέμορφο Περτούλι σε υψόμετρο 1090 μ. χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού μέσα στα βουνά και τα έλατα.

Αυτό που κάνει το χωριό να ξεχωρίζει είναι τα γραφικά πέτρινα σπίτια του με τις κόκκινες ή πέτρινες στέγες. Συνεχίζουμε για την Ελάτη, με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τους ξενώνες. Χτισμένη κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο, παρέχει στον επισκέπτη ένα μοναδικού κάλους φυσικό περιβάλλον και ανεπανάληπτες για τις παραδοσιακές τους γεύσεις, ταβέρνες. Εγκατάσταση το απόγευμα στο ΑΜΑLIΑ KALAMBAKA 4* στην Θεόπετρα και τo βράδυ δείπνο.

2η ΜΕΡΑ

Μέτσοβο

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και εκδρομή στο γραφικό Μέτσοβο. Ξεκινώντας από την πλατεία με το τεράστιο πλάτανο, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και το Λαογραφικό Μουσείο Τοσίτσα (έξοδα ατομικά). Χρόνος για βόλτα στα μαγαζιά με τα ξυλόγλυπτα, τα υφαντά, τα τυριά και τα άλλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ συνοδευόμενες από ντόπιο κρασί και τσίπουρο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

3η ΜΕΡΑ

Λίμνη Πλαστήρα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για την “Γούρνα της Βαβάς” όπως ονομαζόταν τα πολύ παλιά χρόνια η Λίμνη Πλαστήρα. Ανάβλυζε το νερό και τα γύρω ποτάμια και οι χείμαρροι τη βοηθούσαν να γεμίζει τον “παππού” Μέγδοβα. Η λίμνη, αποτελεί την υλοποίηση μιας ιδέας, που συνέλαβε το 1925 ο Νικόλαος Πλαστήρας.

Η μεγάλη αυτή τεχνητή λίμνη του Ταυρωπού, με τις δαντελωτές δασοσκέπαστες όχθες της, είναι κατάληξη ποταμιών που ξεκινούν από τις βουνοκορφές και δημιουργούν ένα μαγικό κόσμο από ιτιές, πλατάνια και σκλήθρα. Προσκύνημα στην Ι.Μ.Κορώνης με την απίστευτη θέα και πέρασμα από την Πλαζ του Λαμπερού και το Φράγμα. Η απέραντη ομορφιά που αντικρύζουμε περνώντας από γραφικά χωριουδάκια κατά το δρόμο της επιστροφής, μας αφήνει έκθαμβους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και τo βράδυ δείπνο.

4η ΜΕΡΑ

Μετέωρα - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ανάβαση, με κατάνυξη στους μεγαλειώδεις μοναστηριακούς βράχους των Μετεώρων. Επίσκεψη των Ιερών Μονών Αγ. Στεφάνου και Μεγ. Μετεώρου. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Μπορέιτε να δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για την εκδρομή στα Μετέωρα.

*Φωτογραφίες via manessistravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ