Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Σάντουιτς με χοιρινό, σάλτσα μπάρμπεκιου και λαχανοσαλάτα για την παρέα 

Πλούσια σε μυθοπλασία φέτος η τηλεόραση ευνοεί την θέαση με παρέα 

ΥΛΙΚΑ

15 ψωμάκια χάμπουργκερ

2 φλ. σως μπάρμπεκιου, 17 Delicatessen

 

Για το κρέας:

2,5 κιλά χοιρινό, ωμοπλάτη, χωρίς κόκαλο

2 φλ. σως μπάρμπεκιου, 17 Delicatessen

1 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 φλ. ζωμός κοτόπουλο

1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

1 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

 

Για τη σαλάτα:

1/2 κεφάλι πράσινο λάχανο, λεπτοτριμμένο

1/2 κεφάλι κόκκινο λάχανο, λεπτοτριμμένο

2 μεγάλα καρότα, λεπτοτριμμένα

1/2 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο

3/4 φλ. μαγιονέζα

3 κ.σ. μηλόξιδο

2 κ.σ. ζάχαρη

αλάτι

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

 

Ευχαριστώ τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για το κρέας:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140°C.

Σε ένα ταψί απλώνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη κανέλα, το κύμινο, το σκόρδο, το μπαχάρι και τη καστανή ζάχαρη.

Στεγνώνουμε με χαρτί το κρέας και απλώνουμε το μίγμα των μπαχαρικών και της ζάχαρης.

Βάζουμε το κρέας πάνω από το κρεμμύδι και το σκόρδο και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 6-8 ώρες.

Βάζουμε το κρέας σε μια επιφάνεια κοπής να κρυώσει.

Σουρώνουμε τα υγρά από το ταψί σε ένα μπολ και τα κρατάμε.

Με δύο πιρούνια σκίζουμε το κρέας σε κομματάκια και καθαρίζουμε το λίπος. Επιστρέφουμε το καθαρισμένο κρέας στο ταψί.

Προσθέτουμε 2 φλ. σάλτσα μπάρμπεκιου και λίγο από το υγρό που κρατήσαμε, αν το κρέας μας είναι πολύ στεγνό.

 

Για τη σαλάτα:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το πράσινο και το κόκκινο λάχανο, τα καρότα και το κρεμμύδι.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τη μαγιονέζα, το μηλόξιδο, τη ζάχαρη και λίγο αλατοπίπερο και κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα στο λάχανο.

Ανακατεύουμε καλά.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο.

 

Για τη σύνθεση:

Βάζουμε 1 κ.σ. σάλτσα barbeque στα ψωμάκια χάμπουργκερ, απλώνουμε πάνω το κρέας, τη λαχανοσαλάτα και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ