Κρήτη: Τραγωδία στην Αγία Πελαγία - ένας νεκρός από την κακοκαιρία - το όχημά του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά (φωτό & βίντεο)

Πληροφορίες για αγνοούμενους

Τραγωδία στο Ηράκλειο, με έναν άνδρα να χάνει τη ζωή του, λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, όπου ένας άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα, σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες που έφτασαν στις Αρχές, κάτοικοι της περιοχής είδαν ακόμη έναν άνθρωπο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια.

Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες από το πρωί του Σαββάτου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η ραγδαία αλλαγή του καιρού στην Κρήτη. Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν εκδηλωθεί στις παραλιακές περιοχές Αγία Πελαγία και Λυγαριά, όπου ακόμη και αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από την ορμή των νερών

Ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας μίλησε στο cretalive.gr για ένα δύσκολο δίωρο που φέρνει τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τα οποία κατευθύνονται ανατολικά. 

Χρειάζεται προσοχή ως αργά το μεσημέρι αλλά τουλάχιστον φαίνεται πως κινείται σιγά σιγά προς την Ανατολική πλευρά της Κρήτης, χωρίς πάντως να σημαίνει πως και το απόγευμα δεν θα ναι δύσκολο καθώς αφού ηρεμήσει για λίγο ο καιρός θα επιστρέψει και αργότερα δίνοντας κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις, είπε. 

Με ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζιου, καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου, ακόμη και στο Βόρειο Οδικό 'Αξονα που έχουν καταγράφει κατολισθήσεις. Στα σημεία που εντοπίζονται προβλήματα βρίσκονται ήδη κλιμάκια της πυροσβεστικής και συνεργεία της περιφέρειας, του δήμου και ιδιωτών.

Εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται και σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, όπου δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δύσκολη είναι σε πολλά σημεία η κυκλοφορία. Με απόφαση του δήμου, κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στα «Δυο Αοράκια» ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί - όπως έγινε γνωστό - η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ ανέφερε: «Λόγω έντονης βροχόπτωσης που επικρατεί στις Τοπικές Κοινότητες Αγίας Πελαγίας και Παλαιόκαστρου του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Ηράκλειο,  από τις οποίες προκλήθηκε συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού και φερτών υλικών, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ