Οι χορευτές των μπαλέτων Μπολσόι έμειναν χωρίς τις πουέντ τους - Γιατί άραγε μας ενδιαφέρει;

«Ας ελαχιστοποιήσουμε τη γραφειοκρατία»

Χαμός στη Ρωσία με τους χορευτές των Μπολσόι που φέρονται να έμειναν χωρίς τις πουέντ τους, λόγω  διεθνών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουρκανία.

Αυτό φέρεται να δήλωσε την Πέμπτη ο διευθυντής του κορυφαίου ρωσικού θεάτρου, Βλαντιμίρ Ουρίν,ο οποίος ωστόσο αργότερα ανακατασκεύασε με τον ίδιο να διαβεβαιώνει στο TASS ότι οι χορευτές μπαλέτου δεν θα μείνουν χωρίς παπούτσια μπλέτου (πουέντ).

 

 

Ο Ουρίν διέψευσε αναφορές ότι φέρεται να προέκυψε ένα τέτοιο πρόβλημα, εξηγώντας ότι σε μια συνεδρίαση της επιτροπής πολιτισμού της Κρατικής Δούμας μίλησε μόνο για υπερβολική γραφειοκρατία κατά τη διαδικασία αγοράς.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής πολιτισμού της Κάτω Βουλής συζητήθηκε το σοβαρό θέμα αντικατάστασης των εισαγωγών στον τομέα του πολιτισμού, στην οποία συμμετείχαν μέλη υπουργείων, φορέων και παραγωγοί αγαθών, εξήγησε.

«Στην ομιλία μου, ανέφερα ότι ακόμη ένας μεγάλος αριθμός προϊόντων που χρησιμοποιούνται από θέατρα, οργανώσεις συναυλιών και τσίρκο δεν παράγονται στη Ρωσία σήμερα. Είπα ότι για λίγο, σίγουρα, θα πρέπει να αγοράζουμε εισαγόμενα προϊόντα, ώστε να μην ανασταλούν παραστάσεις

 

 

 

 

Ας ελαχιστοποιήσουμε τη γραφειοκρατία - η ομιλία μου ήταν εστιασμένη σε αυτό. Δεν πρόκειται για τα παπούτσια πουέντ. Το ανέφερα απλώς ως παράδειγμα. Δεν είπα ότι σήμερα οι χορευτές μπαλέτου του θεάτρου Μπολσόι δεν έχουν παπούτσια να φορέσουν» είπε ο  Βλαντιμίρ Ουρίν. 

Σύμφωνα με τον Ούριν, το θέατρο δεν έχει δικαίωμα να αγοράζει εισαγόμενα προϊόντα σύμφωνα με τα κανονιστικά έγγραφα χωρίς την άδεια του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου. Χαρακτήρισε την ανάγκη να λαμβάνεται άδεια για κάθε προϊόν στη λίστα ως ανοησία.

Ο επικεφαλής του θεάτρου Μπολσόι δήλωσε επίσης ότι είναι χαρούμενος που η παραγωγή προϊόντων για τις ανάγκες του πολιτισμού βελτιώνεται στη Ρωσία, ωστόσο σημείωσε ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι τα μπαλέτα Μπολσόι είναι ένας παγκοσμίως διάσημος ρωσικός θίασος με έδρα του το θέατρο Μπολσόι της Μόσχας. Ιδρύθηκαν το 1776 και είναι ένα από τα παλαιότερα συγκροτήματα μπαλέτου στον κόσμο αλλά και από τα πιο πολυπρόσωπα. Στις μέρες μας, απασχολεί συνήθως 220 χορευτές. Η πλειοψηφία των χορευτών προέρχεται από την Κρατική Ακαδημία Χορογραφίας της Μόσχας, γνωστή ως Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι. Η Παγκόσμια Πρώτη του θρυλικού μπαλέτου Η λίμνη των κύκνων δόθηκε το 1877 από τα μπαλέτα Μπολσόι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ