Story of the day: Ο Άλιστερ πέθανε για 90 λεπτά - επανήλθε μετά από 12 προσπάθειες - τον αποκαλούν «Λάζαρο» - τι ένιωσε στον άλλο κόσμο (φωτό)

Σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα, ο Άλιστερ ξύπνησε στο νοσοκομείο Frankston

Το τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ζωής. 

Ένας 61χρονος σήμερα άντρας από την Αυστραλία ήταν «τεχνικά νεκρός για 90 λεπτά» - όπως είπε - ωστόσο επανήλθε στη ζωή και μίλησε για την εμπειρία του «στην άλλη πλευρά».

Μιλώντας στο podcast «I’ve Got News For You» του news.com.au ο Άλιστερ Μπλέικ (Alistair Blake) ανέφερε ότι πριν από τρια χρόνια έπαθε καρδιακή προσβολή την ώρα που κοιμόταν.

Ήταν μια φυσιολογική μέρα για τον Άλιστερ, ο οποίος έχει ιστορικό καρδιακής νόσου στην οικογένειά του, με τον ίδιο να κάνει ποδήλατο και να περνά χρόνο με την σύζυγό του Μελίντα πριν πέσει για ύπνο. 

Ωστόσο κάποια στιγμή η γυναίκα του ξύπνησε και κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον σύζυγό της. «Άρπαξε το κινητό της και κάλεσε ασθενοφόρο. Της είπαν να με κατεβάσει αμέσως από το κραβάτι για να μπορέσει να μου κάνει ΚΑΡΠΑ» είπε.

Ο Άλιστερ πρόσθεσε ότι τόσο η Μελίντα, όσο και οι διασώστες που έφτασαν στο σπίτι τους, προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή κάνοντάς του καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και χρησιμοποιώντας έναν απινιδωτή. Συνολικά προσπάθησαν 12 φορές!

Τα πράγματα όμως δεν φαίνονταν καλά, με τους αστυνομικούς -  που έφτασαν επίσης στο σπίτι της οικογένεια - να πέρνουν στο άλλο δωμάτιο την γυναίκα και να της λένε ότι ο σύζυγός της ήταν απίθανο να ζήσει. 

Για 90 λεπτά οι παραϊατρικοί προσπαθούσαν να επανεκκινήσουν την καρδιά του Άλιστερ και πάνω που ήταν έτοιμη να σταματήσουν, από θαύμα βρήκαν έναν σφυγμό.

Σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα, ο Άλιστερ ξύπνησε στο νοσοκομείο Frankston, χωρίς να είχε σημάδια εγκεφαλικής βλάβης. Έτσι δεν είναι περίεργο που η ιατρική ομάδα του έδωσε το παρατσούκλι «Λάζαρος» - ο άνθρωπος που αναστήθηκε από τους νεκρούς.

Ο Άλιστερ είπε στο I’ve Got News For You ότι δεν θυμάται πολλά από το  επεισόδιο και τον χρόνο που πέρασε στο νοσοκομείο. 

Όσο για το πως ένιωσε και τι είδε στον «άλλο κόσμο» είπε ότι «πολλοί άνθρωποι με ρωτούν αν είδα κάτι και όχι, δεν είδα τίποτα», προσθέτοντας ότι δεν υπάρχαν «έντονα φώτα», ούτε ήχοι και φωνές.

Η μεταθανάτια εμπειρία έκανε πάντως το Άλιστερ να αλλάξει στάση απέναντι στη ζωή και πλέον δουλεύει λιγότερο, τρώει πιο υγιεινά και γυμνάζεται περισσότερο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ