Τα Χριστούγεννα κάνουμε τον Γύρο της Ιταλίας: Η ανεπανάληπτη Βενετία, η «αιώνια» Ρώμη, η μεσαιωνική Σιένα, η πόλη της Αναγέννησης Φλωρεντία (φωτό)

Ένα εκπληκτικό οδοιπορικό

Τα Manessis Travel μας ταξιδεύουν φέτος τα Χριστούγεννα στην Ιταλία!

Η Πόλη των Δόγηδων, η ανεπανάληπτη Βενετία, η οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο, η γαστριμαργική πρωτεύουσα της Ιταλίας, η Μπολόνια, η υπέροχη πρωτεύουσα της Τοσκάνης, η Φλωρεντία, η πανέμορφη Σιένα και φυσικά η "Αιώνια Πόλη", η Ρώμη, αποτελούν τους σταθμούς του εκπληκτικού αυτού οδοιπορικού στην Ιταλία, με την εγγύηση και την ποιότητα Manessis!!!

Οι αναχωρήσεις είναι 22 και 29/12 και η τιμή ξεκινά από 795€ (8 ημέρες / 7 νύχτες).

Πληροφορίες πακέτου

8 μέρες αεροπορικώς με SKY EXPRESS, σε Βενετία, Μιλάνο, Μπολόνια, Φλωρεντία, Σιέννα, Ρώμη. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό καθημερινά.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Μιλάνο, Περιήγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με SKY EXPRESS για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας και το παγκόσμιο κέντρο μόδας, το Μιλάνο. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον Καθεδρικό ναό (Ντουόμο), την περίφημη σκεπαστή στοά Γκαλλερία Βιτόριο Εμμανουέλε Β΄, το νεοκλασικό θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου και το μουσείο του.

Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές. Κατευθυνθείτε στο εμπορικό κέντρο της πόλης Galleria Vittorio Emanuele II με τη γυάλινη οροφή και εν συνεχεία κινηθείτε βορειοανατολικά, προς τη Via Montenapoleone και τους γύρω δρόμους, εκεί όπου βρίσκονται τα ακριβά καταστήματα των μεγαλύτερων οίκων μόδας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NH TOURING MILAN 4* (www.nh-hotels.com). Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ

Μιλάνο - Βενετία, Περιήγηση πόλης

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων, την ανεπανάληπτη Βενετία. Άφιξη και περιήγηση στην "Γαληνοτάτη", όπως ονομαζόταν η Βενετία κατά την περίοδο της κυριαρχίας της. Μεταφορά στο Τρονκέτο, απ΄ όπου αναχωρούμε με βαπορέτο για την φημισμένη Πιάτσα Σαν Μάρκο, το "ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης" κατά τον Ναπολέοντα.

Εκεί, θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία με τους πέντε τρούλους, το παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού, την περίφημη Γέφυρα των Στεναγμών και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NH LAGUNA 4* (www.nh-hotels.com) ή παρόμοιο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ

Βενετία - Μπολόνια - Φλωρεντία

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Αιμίλια-Ρομάνια, την Μπολόνια, την γαστριμαργική πρωτεύουσα της Ιταλίας. Η πόλη είναι γνωστή για το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης (από το 1088), αλλά και τις στοές της, που φθάνουν σε μήκος τα 38 χιλιόμετρα, ανάμεσα στις οποίες και η μακρύτερη στον κόσμο στοά του San Luca, μήκους 3,7 χιλιομέτρων με 666 καμάρες. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής στην πόλη θα δούμε την τεράστια μεσαιωνική πλατεία Piazza Maggiore με την βασιλική του Αγίου Πετρόνιου να δεσπόζει στο κέντρο της, το άγαλμα του Ποσειδώνα, το Palazzo del Podesta, το Palazzo Re Enzo, το Palazzo D’ Accursio (Δημαρχείο και Βιβλιοθήκη), τους πύργους Asinelli και Garisenda κ.ά. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την υπέροχη Φλωρεντία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο EXECUTIVE 4* (www.hotelexecutiveflorence.com) ή στο DIPLOMAT 4* (www.hoteldiplomat.net) ή παρόμοιο. Διανυκτέρευση

4η ΜΕΡΑ

Φλωρεντία, Ξενάγηση πόλης

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη της Αναγέννησης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως τον επιβλητικό Ντουόμο με το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, την Πόντε Βέκιο, την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την φημισμένη πινακοθήκη Uffizi κ.ά. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη ή για ψώνια στην φημισμένη αγορά της. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ

Φλωρεντία - Σιένα - Ρώμη

Πρωινή αναχώρηση για την πανέμορφη μεσαιωνική Σιένα με τα αγέρωχα αρχοντικά, τα στενά καλντερίμια, τις ήσυχες πλατείες και τις μαυρισμένες από τον χρόνο εκκλησίες, όλα μέσα σε ένα κάδρο από καλοφτιαγμένα τείχη και στέρεους πύργους. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πιάτσα Ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία της πόλης με το υπέροχο Δημαρχείο.

Εντυπωσιακός και ο Καθεδρικός ναός με το αριστουργηματικό του δάπεδο, τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τις μοναδικές τοιχογραφίες. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την "Αιώνια Πόλη", τη Ρώμη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο CICERONE 4* (www.ih-hotels.com) ή στο METROPOLIS 4* (www.hotelmetropolisrome.com) ή παρόμοιο. Προαιρετική βραδινή περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρώμης και μεταφορά στη συνοικία των Καλλιτεχνών Trastevere. Επιστροφή αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ

Ρώμη, Ξενάγηση πόλης

Πρωινή ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Παύλου έξω από τα τείχη, την Πυραμίδα, τις θέρμες του Καρακάλα, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, την περίφημη εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζόρε, το Κολοσσαίο και τις Αυτοκρατορικές Αγορές. Περνώντας από τον λόφο του Καπιτωλίου, θα διασχίσουμε την πλατεία Βενετίας, όπου θα δούμε το Παλάτσο Βενέτσια, το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη Βιτοριάνο, το άγαλμα του πρώτου βασιλιά της Ιταλίας Βιτόριο Εμμανουέλε, καθώς και το μπαλκόνι της Λετίτσια (μητέρας του Ναπολέοντα Βοναπάρτη). Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας οδικώς στις όχθες του Τίβερη, περνώντας από το Κάστρο του Αγίου Αγγέλου και το ανεξάρτητο κράτος του Βατικανού. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στην πλούσια αγορά της. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ

Ρώμη, Μουσεία Βατικανού, Βασιλική Αγίου Πέτρου

Η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στα Μουσεία του Βατικανού, όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην περίφημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου, επίσημης κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, την οροφή του οποίου ζωγράφισε ο Μιχαήλ Άγγελος. Ακολουθεί ξενάγηση στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου (την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου), όπου θα θαυμάσουμε την θεσπέσια μαρμάρινη σύνθεση του Μιχαήλ Αγγέλου, την περίφημη Πιετά, καθώς και τον τεράστιο μπρούτζινο άμβωνα του Μπερνίνι. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ

Ρώμη - Αθήνα

Ελεύθερος χρόνος το πρωί, μέχρι την ώρα της μετάβασής μας στο αεροδρόμιο και την επιβίβασή μας στην πτήση για την Αθήνα.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το ταξίδι στην Ιταλία.

*φωτογραφίες via manessistravel.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ