ΗΠΑ: Σάλος στο Twitter μετά την καταγγελία δημοσιογράφου ότι είχε "σφηνωθεί ανάμεσα σε δύο παχουλούς ανθρώπους" στο αεροπλάνο  

Και έτσι και αλλιώς η απάνηση της American Airlines, διχασμένοι οι χρήστες του δημοφιλούς μέσου κονωνικής δικτύωσης

Σε μια εποχή στην οποία στη μεγάλη δημόσια συζήτηση για το body positvity συμμετέχει ενεργά και με καλή διάθεση μέχρι και η "πεισματάρα" μόδα, εντυπωσιάζει το γεγονός ότι μια δημοσιογράφος καταγγέλει στο Twittter τη βασανιστική πτήση που είχε, καθισμένη ανάμεσα σε δύο υπέρβαρους ανθρώπους. 

Η αεροπορική εταιρεία, ενώ απάντησε αρχικά ότι το πελατολόγειο της αποτελείται από όλα τα μεγέθη, στη συνέχεια της έκανε πίστωση για να ξεχάσει το ατυχές συμβάν. Συγκεκριμένα η Sydney Watson, μία δεξιά Αμερικανο-Αυστραλή δημοσιογράφος που είναι γνωστή για τις ακραίες απόψεις της, ανέβασε στο Twitter τον περασμένο μήνα μια «εκστρατεία» υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως: «αν χρειάζεστε προέκταση ζώνης ασφαλείας, είστε πολύ χοντρός για να είστε σε ένα αεροπλάνο».

 

 

Τα προσβλητικά σχόλιά της ήρθαν αφού καθόταν ανάμεσα σε παχύσαρκα αδέρφια, σε μια τρίωρη πτήση της American Airlines, κατά την οποία ισχυρίστηκε ότι την άγγιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια. Υποστήριξε συγκεκριμένα  σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Twitter ότι είχε «σφηνωθεί ανάμεσα σε δύο ΠΑΧΟΥΛΟΥΣ ανθρώπους» στην πτήση, κάτι που υποστήριξε ότι «δεν ήταν απολύτως αποδεκτό ή εντάξει». 

Η American Airlines απάντησε λέγοντας ότι δεν κάνει διακρίσεις στους σωματότυπους των επιβατών της, γράφει η New York Post. «Οι επιβάτες μας έρχονται σε όλα τα διαφορετικά μεγέθη και σχήματα. Λυπούμαστε που νιώσατε άβολα στην πτήση σας», απάντησε ο λογαριασμός Twitter της αεροπορικής εταιρείας. 

 

 

Όπως όμως αποκάλυψε η Watson μια μέρα αργότερα, η αεροπορική εταιρεία άλλαξε γνώμη. Κι αυτό γιατί σε νέο email της, ένας εκπρόσωπος της είπε ότι «λυπάται ειλικρινά που η απόλαυση και η άνεση της πτήσης σας μειώθηκαν λόγω του ότι ένας άλλος επιβάτης ξεπέρασε τον χώρο της θέσης του». Μάλιστα, σε μια «χειρονομία καλής θέλησης», της προσέφερε πίστωση ταξιδιού 150 δολαρίων. 

Η Watson απάντησε κα πάλι προσβλητκά γράφοντας στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι «προτιμώ να πάρω τα 150 δολάρια που μου πρόσφερε η American Airlines ως επιστροφή χρημάτων και να τα δώσω σε κάποιον που χρειάζεται συνδρομή στο γυμναστήριο».

 

 

Ο κόσμος του Twitter πάντως διχάζεται σχετικά με κάποιους να λένε ότι αυτά που γράφει είναι εντελώς αδικαιολόγητα και απαράδεκτα, και άλλοι να θεωρούν τη στάση της δικαιολογημένη. Να σημειωθεί ότι η Watson, παρόλο που δεν είναι γιατρός, εμφανίζει το «Dr.» στο όνομά της στο Twitter και αποκαλεί τον εαυτό της «πολύ σημαντικό γιατρό» στο Instagram.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ