H Rolls-Royce αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο-11 χρόνια χρειάστηκαν για να το βγάλει στους δρόμους

Η Spectre, είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Rolls Royce.

H επίσημη πρώτη εμφάνιση της Spectre, είναι πια γεγονός και όπως φαίνεται άξιζε η αναμονή των 11 ετών.

Αναμφίβολα κερδίζει τον τίτλο του πιο πολυτελούς ηλεκτρικού μοντέλου στον κόσμο, κάτι που θα συνέβαινε και μόνο λόγο ονόματος της κατασκευάστριας εταιρείας. Η Spectre, ένα coupe διαφορετικό από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα, με διαστάσεις που ξεγελούν το μάτι και τροχούς 23 ιντσών, είναι το μοντέλο με το οποίο αντηχεί το μέλλον της Rolls Royce.

Η εταιρεία, δια στόματος του Torsten Muller Otvos, του CEO της εταιρείας, παρουσίασε το κορυφαίο πολυτελές ηλεκτρικό μοντέλο.

twitter/Rolls-Royce Motor Cars

Με δύο πόρτες για την επιβίβαση που ανοίγουν με ανάποδη φορά, το εντυπωσιακό coupe της Rolls Royce με μήκος σχεδόν 5,5  μέτρα (5.453 χιλ.), πλάτος 2.080 χιλ. και ύψος 1.559 χιλ. Τεράστιο είναι και το μεταξόνιο των 3.210 χιλιοστών, που αν μη τι άλλο ορίζει πολύ γενναιόδωρους χώρους για τους τέσσερις επιβάτες του πολυτελούς coupe.

Με βάρος που προσεγγίζει επικίνδυνα τους 3 τόνους (2.975 κιλά- εκ των οποίων τα 700 κιλά είναι η μπαταρία), η Spectre εξασφαλίζει (ιδιαίτερα και στο χρωματικό συνδυασμό της παρουσίασης) πως δεν θα περάσει πουθενά απαρατήρητη. Χτισμένο πάνω σε πλαίσιο εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από αλουμίνιο, είναι το πρώτο «Ultra Luxury Electric Super Coupe» στον κόσμο είναι πνευματικός διάδοχος της Phantom Coupe.

twitter/Rolls-Royce Motor Cars

Οι γραμμές του αμαξώματος είναι τέτοιες που έχει επιτευχθεί κορυφαία αεροδυναμική επίδοση, με συντελεστή 0,25 που συνήθως συναντάται σε πολύ μικρότερα από κάθε άποψη αυτοκίνητα με σπορ προσανατολισμό. Η fastback αισθητική του αμαξώματος που διακρίνεται όταν το κοιτάει κανείς από το πλάι, δίνει τον τόνο της διαφορετικότητας στο νέο μοντέλο της Rolls Royce, ενώ την ίδια στιγμή «κλείνει το μάτι» και στο παραδοσιακό κοινό της εταιρείας που έχει άρρηκτους δεσμούς με τα μεγάλα σκάφη αναψυχής.

Στο εσωτερικό, η Spectre είναι εφοδιασμένη με τα πιο προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά μέχρι σήμερα, ενώ για πρώτη φορά σε Rolls Royce παραγωγής, η Spectre είναι διαθέσιμο με «Starlight Doors», στις οποίες ενσωματώνονται 4.796 led λάμπες. Το μοντέλο με τη μπαταρία των 120 kWh, αναμένεται να έχει αυτονομία 520 χιλιομέτρων (WLTP) με την απόδοση των 584 ίππων και των 900 Nm ροπής.

Η εξέλιξη του αυτοκινήτου όπως υπογραμμίζεται κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές έως την τελική μορφή των στοιχείων του. Η έκδοση παραγωγής, αναμένεται να παρουσιαστεί στις κατά τόπους αγορές, το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ