Λιλή Ζωγράφου - η υπέροχη Ελληνίδα ζαχαροπλάστης που διαπρέπει στο Παρίσι: Δημιούργησε τη γαμήλια τούρτα των ονείρων σας - λόφος από φράουλες

Η pâtissière Λιλή Ζωγράφου, Ελληνίδα ζαχαροπλάστισσα του περίφημου Lucas Carton. 

Για την Λιλή Ζωγράφου, σας έχουμε ξανά μιλήσει. Η ελληνίδα ζαχαροπλάστισσα διαπρέπει στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο Lucas Carton. 

Μια μεγάλη κουζίνα σαν του Lucas Carton restaurant με ιστορία απο το 19o αιώνα όπου φυσικά επικρατούν οι Γάλλοι οι οποίοι γνωρίζουν ότι έχουν τα πρωτεία στην γαστρονομία και δεν θα σου δώσουν ούτε ένα χιλιοστό αν δεν το αξίζεις πραγματικά.

Η λεπτεπίλεπτη Λιλή από τον αγαπημένο της Πόρο στο Παρίσι με μία μικρή στάση στην πολύφερνη Μύκονο απο την οποιά εν μιά νυχτί , θα έλεγε κανείς ότι εκτοξεύτηκε με Concorde στο Charles de Gaulle .

Η νεαρή ονειροπόλος γυναίκα σπούδασε στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο. Στη συνέχεια ξεκίνησε την εργασιακή της απασχόληση, στο μέρος που αποτελεί το λιμάνι της ζωής της , δηλαδή τον Πόρο.

Δείτε επίσης: Λιλή Ζωγράφου στο Εirinika: H πρώτη συνέντευξη της Ελληνίδας ζαχαροπλάστισσας του περίφημου Lucas Carton στο Παρίσι - Από τον Πόρο στην Γαλλία με τόλμη & γλύκα

Εργάστηκε τα καλοκαίρια της εφηβικής της ηλικίας στο ξενοδοχείο Sirène Blue Resort και στη συνέχεια τους χειμώνες για γνωστή αλυσίδα ζαχαροπλαστικής στην Αθήνα.

Έπειτα και πάλι στα πάτρια εδάφη για ένα μικρό -αγαπημένο- ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς στο οποίο έκανε τη δική της παραγωγή.

Το επόμενο καλοκαίρι την βρήκε στο Interni της Μυκόνου και από εκεί πήρε το πρώτο της εισιτήριο για το Παρίσι. Για πάνω από 4 χρόνια εργάστηκε στο εστιατόριο Victoria Paris, στην αψίδα του Θριάμβου, ως Chef de Partie Pâtissere.

Τα γλυκά της; 'Eνα όνειρο! 

Η Λιλή ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram, μια υπέροχη τούρτα, που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει. Μια γαμήλια τούρτα, όχι τόσο συνηθισμένη, αφού όπως θα δείτε, αποτελείται από έναν  λόφο με φράουλες. 

 

 

 

 

 

 

Τέσσερα τα πατώματα της τούρτας και χωρίς αμφιβολία, η πιο όμορφη που έχουμε δει. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ