Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με τον πρίγκιπα Νικόλαο - Έφτασαν έως την Μακεδονία για καλό σκοπό (φωτό)

Συμμετείχαν σε δράση της Action Hellas

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ταξίδεψε για καλό σκοπό μέχρι την Μακεδονία, μαζί με την Axion Hellas.

Σε φωτογραφίες που δημοσίευσε η αγαπημένη σεφ, στην σελίδα της στο Insagram, ποζάρει μεταξύ άλλων με μέλη της αποστολής, αλλά και τον πρίγκιπα Νικόλαο, ο οποίος είναι επίσης μέλος της οργάνωσης.

Σε άλλο κλικ ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έχει πάρει τον λόγο, ενώ μαζί του εκτός από την Μπαρμπαρίγου βλέπουμε και την Σάντη Κορμά, πρόεδρο της ΜΚΟ.

Φωτογραφίες: Instagram/@argirobarbarigou

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου η ομάδα ταξίδεψε στην ορεινή Αλμωπία.  Αναλυτικά έγραψε στο post της: «@axionhellas 12 η δράση νομός Πέλλα, ορεινή Αλμωπία

Με την Axion Hellas στα ορεινά χωριά της Αλμωπίας στον νομό Πέλλας. Η Axion Hellas στα πλαίσια της 12 ης δράσης με εθελοντές γιατρούς 20 ειδικοτήτων ,αποστολή 100 εθελοντών στα συνοριακά χωριά ,διοργάνωσε και εκδήλωση με ντόπιους που κατάγονται από την Μικρασία, φορείς από τα χωριά Πιπεριά και Τσάκοι και συμμετοχή των κατοίκων της γύρω περιοχής.

Θέμα της συνάντησης μας με αφορμή τα 100 χρόνια μνήμης από την μικρασιατική καταστροφή : «Μικρασία από Ανατολή σε Δύση ένα ταξίδι γεύσης και παράδοσης». Ευχαριστούμε τον δήμο Αλμωπίας, τους κατοίκους,τους συλλόγους για την ζεστή υποδοχή και την άψογη διοργάνωση».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalsofgreece

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η σεφ συμμετέχει με τον Νικόλαο σε κάποια δράση της ΜΚΟ, αφού τον Νοέμβριο του 2021 είχαν βρεθεί στην Ιθάκη, όπου και είχαν μαγειρέψει μαζί με παιδιά του νησιού, τοπικές νοστιμιές.

Όσο για την Αλμωπία αυτή ήταν αρχαία χώρα της Μακεδονίας της οποίας αποτέλεσε επαρχία (μια από τις 17 επαρχίες του Μακεδονικού Βασιλείου) και περιελάμβανε την ορεινή περιφέρεια των Μογλενών όπως την αποκαλούσαν αργότερα οι Βυζαντινοί, βόρεια της Ημαθίας και βορειοδυτικά της Βοττιαίας. Οι ορεσίβιοι Αλμωπείς ήταν αρχικά ανεξάρτητοι, κατόπιν όμως προσαρτήθηκαν στο μακεδονικό κράτος.

Γενικά αποτελούσε την προς Βορρά της Έδεσσας περιοχή. Κύριες πόλεις της Αλμωπίας ήταν η Άλωρος, Άψαλος, η Εύρωπος και ή Όρμα (Τρέσινο) η οποία αποτελούνταν απο 3 χωριά.Το όνομά της οφείλεται στους αρχαίους κατοίκους της Άλμωπες1 (Αλμωπείς). Κατά την ελληνική μυθολογία οι Άλμωπες ήταν φυλή γιγάντων. Πήραν το όνομά τους από τον αρχηγό τους (Άλμωπα), γιο του Ποσειδώνα και της Έλλης.

Σήμερα η περιοχή της αρχαίας Αλμωπίας αποτελεί ομώνυμη επαρχία του Νομού Πέλλας και περιλαμβάνει τον ενοποιημένο Δήμο Αλμωπίας με έδρα την Αριδαία. Ο πληθυσμός της Αλμωπίας υπολόγιζεται περίπου σε 35.000 κατοίκους. Είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος του νομού Πέλλας και γεωγραφικά εκτείνεται δυτικά απ τα σύνορα του νομού με το Νομό Φλώρινας έως τα όρια του Νομού Κιλκίς Ανατολικά. Δυτικό όριο της Αλμωπίας είναι το Χιονοδρομικό Καιμακτσαλάν (Βόρας). Κατά καιρούς η περιοχή ονομάζονταν Ενωτία, Καρατζόβα και Μογλενά. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ