Tραγωδία στην Καραϊβική: Ο Γερμανός εκατομμυριούχος Ράινερ Σάλλερ & όλη η οικογένειά του επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος που κατέπεσε λίγο πριν την προσγείωση

Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος που αγνοείται στην Κόστα Ρίκα; 

Ο Ράινερ Σάλλερ, ο γερμανός επιχειρηματίας και εκατομμυριούχος, θεωρείται νεκρός μαζί με την οικογένειά του και άλλα δύο άτομα μετά τη συντριβή του αεροσκάφους τους στα ανοικτά των ακτών της Κόστα Ρίκα στην Καραϊβική την Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η πιο πρόσφατη έκθεση του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της Κόστα Ρίκα, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, αναφέρει ότι "έλαβε πληροφορίες για ένα αεροσκάφος από το Μεξικό με προορισμό το Limón, το οποίο έχασε την πορεία του με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Juan Santamaría περίπου στις 6 μ. μ. ενώ πετούσε πάνω από την περιοχή Parismina στην Καραϊβική της Κόστα Ρίκα". 

 

Το CNN αναφέρει ότι αντίγραφο του δηλωτικού της πτήσης αναγνώρισε τον Schaller, Γερμανό υπήκοο, μαζί με άλλους τέσσερις Γερμανούς υπηκόους και έναν πιλότο, ως επιβάτες της ιδιωτικής πτήσης την Παρασκευή. Μεταξύ των Γερμανών υπηκόων ήταν η σύντροφος του Schaller, Christiane Schikorsky, και δύο ανήλικοι.

Η DW αναγνωρίζει τους ανήλικους ως παιδιά των Schaller και Schikorsky.

Ο όμιλος RSG Group του Schaller διευθύνει μια αυτοκρατορία γυμναστηρίων που περιλαμβάνει τα Gold's, McFit και John Reed, σύμφωνα με το lamag

 

 

Η γερμανική εφημερίδα Bild επικαλέστηκε την εκπρόσωπο της McFit, Jeanine Minaty, λέγοντας ότι ο Schaller, η σύντροφός του Christiane Schikorsky και τα δύο τους παιδιά, καθώς και ένας άλλος άνδρας που δεν κατονομάζεται, ήταν επιβάτες στο αεροπλάνο.

"Δεν γνωρίζουμε περισσότερα προς το παρόν", δήλωσε ο Minaty, σύμφωνα με την DW.

 

 

Ο Υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Κόστα Ρίκα, Jorge Torres Carillo, έγραψε στο Twitter το Σάββατο ότι μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί δύο πτώματα.

Ποιος είναι ο Ράινερ Σάλλερ

Ο Rainer Schaller είναι Γερμανός επιχειρηματίας. Είναι ο Ιδρυτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου RSG, που περιλαμβάνει τα γυμναστήρια McFit, John Reed και Gold's Gym. Έγινε πρωτοσέλιδο ως αποτέλεσμα της καταστροφής στην παρέλαση αγάπης του 2010 στο Ντούισμπουργκ.

Ο Rainer Schaller μεγάλωσε στη Δυτική Γερμανία και η μητέρα και ο παππούς του εργάζονταν στο λιανικό εμπόριο, ενώ ο γνωστός μαέστρος Gerd Schaller, είναι αδελφός του.

Ο Rainer Schaller ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως πωλητής λιανικού εμπορίου και έλαβε περαιτέρω εκπαίδευση για να γίνει ειδικός σε θέματα επιχειρήσεων. Σε ηλικία 22 ετών ανέλαβε το πρώτο του σούπερ μάρκετ Edeka και λίγο αργότερα άλλα τρία στην περιοχή που έμενε,

Το 1997, μεταπήδησε στον κλάδο της γυμναστικής και άνοιξε το πρώτο του στούντιο με την επωνυμία McFit στο Würzburg της Γερμανίας. Με την επωνυμία αυτή αξιοποίησε το εκπτωτικό τμήμα της αγοράς και μέχρι τα μέσα του 2006, η McFit λειτουργούσε 62 στούντιο γυμναστικής στη Γερμανία, με συνολικά 400.000 μέλη και 1.000 μόνιμους υπαλλήλους.

Το 2011, η McFit θεωρούνταν ο μεγαλύτερος φορέας γυμναστηρίων στην Ευρώπη, με περισσότερα από 1 εκατομμύριο μέλη.

Τον Αύγουστο του 2019, η εταιρεία χαρτοφυλακίου McFit Global Group μετονομάστηκε σε RSG Group και περιλαμβάνει δώδεκα αλυσίδες γυμναστηρίων, συμπεριλαμβανομένων των McFit, John Reed, High 5.

Το 2020, ο Schaller εξαγόρασε την Gold's Gym, η οποία βρισκόταν σε πτώχευση λόγω της πανδημίας COVID-19. Μέχρι το τέλος του 2020, ο όμιλος εταιρειών του Schaller απασχολούσε 41.000 άτομα σε 48 χώρες, διαχειριζόταν 17 διαφορετικές μάρκες και περισσότερα από 1.000 γυμναστήρια.

Φωτό: ΑΠΕ/EPA -EPA POOL

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ