Καλάθι του νοικοκυριού - Παπαθανάσης: «Τα προϊόντα θα αλλάζουν κάθε εβδομάδα - δεν θα υπάρξει πλαφόν» (βίντεο)

Κάνει πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου

Σε ερωτήματα σχετικά με το «καλάθι του νοικοκυριού», που θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου, απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Κάθε εβδομάδα θα αλλάζουν τα προϊόντα στο «καλάθι του νοικοκυριού», είπε ο κ. Παπαθανάσης, ο οποίος είπε πως δεν θα υπάρξει πλαφόν στα πόσα προϊόντα θα μπορούν να αγοράζουν μεμιάς οι καταναλωτές, όπως είχε συμβεί, υπενθύμισε, με τα αντισηπτικά στην πρώτη φάση της πανδημίας, για τα οποία είχε οριστεί πλαφόν τεμαχίων για κάθε αγορά.

«Υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν έλεγχοι στην αγορά για τις τιμές και για κρούσματα αισχροκέρδειας» πρόσθεσε, αναφέροντας ακόμη πως «Θα αυξηθεί το προσωπικό των ελεγκτικών υπηρεσιών, με μετακινήσεις και μετατάξεις».

Ακόμη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε πως από τους ελέγχους που γίνονται, «προκύπτει αισχροκέρδεια στο 6%-8% των περιπτώσεων ελέγχου στην αγορά»

Στην συζήτηση παρενέβη και ο Μιχάλης Μούσιος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, λέγοντας πως λόγω και της ενεργειακής κρίσης, «έχουν κλείσει εκατοντάδες αρτοποιεία και πολλά άλλα συντηρούνται χάρη στην «επιδότηση» τους, μέσω της προσωπικής εργασίας δύο και τριών μελών της οικογένειας του αρτοποιού».

Ο κ. Μούσιος ζήτησε να συνεχίσει να είναι ενισχυμένη η επιδότηση των φούρνων έναντι των ανατιμήσεων των τιμών στην ενέργεια, ενώ επεσήμανε πως «δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το ψωμί στο «καλάθι του νοικοκυριού». Δεσμεύθηκε ο κ. Γεωργιάδης και είπε ότι θα μπει το κατεψυγμένο ψωμί και αυτό πρέπει να αναγράφεται με σαφήνεια».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ