Οι… μεγαλύτεροι ψεύτες του ζωικού βασιλείου - o Μόλοθρος είναι μεγάλος απατεώνας! (βίντεο)

Νόμιζες πως τα ψέματα είναι “προσόν” μόνο των ανθρώπων; 

Νόμιζες πως τα ψέματα είναι “προσόν” μόνο των ανθρώπων; Κάνεις λάθος… Στο ζωικό βασίλειο υπάρχουν αρκετοί ψεύτες!

1. Γαλάζια κίσσα

Η γαλάζια κίσσα εχει τη δυνατότητα να μιμείται πολλές φωνές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι όταν κάνει τη φωνή της να ακούγεται σαν γεράκι. Τότε όλα τα πτηνά και μικρά ζώα της περιοχής τρέχουν να κρυφτούν, από φόβο μην τους επιτεθεί το γεράκι. Έτσι η ψεύτρα γαλάζια κίσσα, έχει το πεδίο ελεύθερο για να φάει την τροφή όλων των άλλων.

2. Μόλοθρος

Το πουλί αυτό είναι μεγάλος απατεώνας!

Δεν φτιάχνει δική του φωλιά για να μεγαλώσει τα μικρά του, αλλά προτιμά τις φωλιές των άλλων πουλιών. Αυτό που κάνει όμως, είναι ότι δεν διώχνει τα άλλα πουλιά από τις φωλιές, αλλά πάει και βάζει μαζί με τα ξένα αυγά και λίγα δικά του. Έτσι εξασφαλίζει ότι οι άλλοι “ιπτάμενοι” γονείς δεν θα καταλάβουν ότι φροντίζουν και ξένα μωρά!

3. Σκίουροι

Οι σκίουροι ξέρουν καλά να κρύβουν την τροφή τους. Παίρνουν ένα βελανίδι, το κρατάνε με τα δόντια τους και προσποιούνται πως το θάβουν σε διάφορα μέρη κάτω από το χώμα, μέχρι να το κρύψουν εκεί που ξέρουν μόνο οι ίδιοι. Έτσι τα άλλα σκιουράκια, νομίζουν πως έχει θάψει πολλά βελανίδια, με αποτέλεσμα να ψάχνουν και να ψάχνουν, μέχρι να απελπίζονται, γράφει η Μαρία Μαρκουλιδάκη στο stemperlidou.gr.

Ένα άλλο τρικ που κάνει, είναι ότι δημιουργεί μία φωλιά για τροφή, την καλύπτει με φύλλα και χώμα και την αφήνει άδεια. Έτσι, οι άλλοι σκίουροι νομίζουν ότι εκεί θα βρουν φαγητό, αλλά τελικά δεν βρίσκουν τίποτα!

4. Σουπιές

Οι σουπιές έχουν το χαρακτηριστικό, ότι μπορούν να προσποιηθούν τα αρσενικά ότι είναι θηλυκά. Αυτό το κάνουν για να ξεφύγουν από ένα άλλο αρσενικό μεγαλύτερο ψάρι. Μάλιστα καμιά φορά, αλλάζουν χρώμα και καταφέρνουν τα θηλυκά να τις βλέπουν σαν αρσενικά και τα αρσενικά σα θηλυκά!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ