Πάμε να φτιάξουμε υπέροχο λαχταριστό και νόστιμο μους σοκολάτας από τον σεφ μας Κωνσταντίνο Μουζάκη

Φανταστική, μοναδική, εκπληκτική συνταγή!

Υλικά 

 

 

100 γρ. γάλα 

 

 

• Κρόκο από ένα αυγό 

• 20 γρ. ζάχαρη

 • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος 

• 100 γρ. κρέμα γάλακτος 

 

Εκτέλεση: 

1.    Βράζετε το γάλα και το αφήνετε να κρυώσει λίγο.

2.     Χτυπάτε τη ζάχαρη με τον κρόκο και προσθέτετε το χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. 

3.    Προσθέτετε στο μείγμα τη σοκολάτα, αφού τη ζεστάνετε μέχρι να αχνίσει (όχι όμως να βράσει). 

4.    Μόλις κρυώσει το μείγμα, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε τη σαντιγί, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. 

5.    Για να έχετε ποικιλία γεύσεων, μπορείτε να προσθέσετε στη μους σοκολάτας μαρμελάδα πορτοκάλι, κάστανο, φρούτα του δάσους ή φράουλα.

 

Who is Who

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(Chef Club of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και Pastry Chef στο IEK ΞΥΝΗ

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ