87χρονος πέθανε και άφησε 11 εκατ δολάρια στα αζήτητα: Τα μοιράστηκαν 119 μακρινοί συγγενείς - το ανέλπιστο νέο (βίντεο)

Η μεγαλύτερη αζήτητη περιουσία στη χώρα

Ακούγεται σαν μια πλοκή βγαλμένη από ταινία: Ένας μακρινός συγγενής πεθαίνει χωρίς διαθήκη και χωρίς κληρονόμους, αφήνοντας πίσω του εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό συνέβη στο Σικάγο όπου ένας άντρας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, το 2016, αφήνοντας κρυφά  11 εκατομμύρια δολάρια - η μεγαλύτερη αζήτητη περιουσία στη χώρα.

Χρειάστηκαν χρόνια για να εντοπιστούν οι συγγενείς του Joseph Stancak, πολλοί από τους οποίους ζουν στο εξωτερικό. Αλλά κανένας από αυτούς, ούτε καν οι γείτονές του στο Gage Park, δεν ήξεραν ότι ο άνδρας είχε κρυμμένα εκατομμύρια.

Τα χρήματα μοιράστηκαν τελικά σε 119 μακρινούς συγγενείς του ηλικιωμένου, σύμφωνα με το Γραφείο του Ταμείου του Ιλινόις. Ο κρατικός ταμείας είπε ότι η πλειοψηφία των μελών της οικογένειάς του ζει στην Πολωνία και τη Σλοβακία, σημειώνοντας ότι και οι γονείς του γεννήθηκαν στην Πολωνία. Επτά συγγενείς εντοπίστηκαν στην περιοχή του Σικάγο ενώ άλλοι βρέθηκαν στο Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη και τη Μινεσότα, αναφέρει το People.

«Λίγα είναι γνωστά για το πώς ο κ. Stancak συσσώρευσε τόσο αθόρυβα τέτοιο πλούτο, παρόλο που είχε στην καγτοχή του ένα σκάφος με το όνομα «Easy» ανέφερε το  γραφείο του θησαυροφύλακα.  Ο 87χρονος δεν έκανε παιδιά και παρόλο που είχε επτά αδέρφια, πέθαναν όλα πριν από αυτόν και ήταν επίσης άτεκνοι. 

Ο θησαυροφύλακας, Michael Frerichs,πρόσθεσε για τους συγγενείς του ηλικιωμένου: «Πρόκειται για ένα χρηματικό ποσό, που αλλάζει τη ζωή. Μακάρι να ξέραμε περισσότερα πράγματα. Δεν είναι σαφές πώς ο άνθρωπος αυτός συγκέντρωσε τέτοιο πλούτο».

Οι γείτονες του Stancak είπαν στο CBS News ότι ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος που δεν ξόδευε έναν τόνο χρήματα ν και μάλιστα είχε επισκευάσει μόνος του το σπίτι του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ