Η πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας είναι η Gina Rinehart - Οι άντρες της ζωής της και τα 4 παιδιά της που μεγαλώνουν με τα δις του παππού (φωτό & βίντεο)

Η δικαστική διαμάχη με τα παιδιά και ο κυρφός εραστής

Η Gina Rinehart θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αυστραλίας, με την περιουσία της να υπολογίζεται, σύμφωνα με το Forbes, στα 26 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η 69χρονη είναι η εκτελεστική πρόεδρος της Hancock Prospecting, μιας εταιρείας εξερεύνησης και εξόρυξης ορυκτών που ιδρύθηκε από τον πατέρα της, Lang Hancock.

Η μεγιστάνας των ορυχείων είναι επίσης ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός βοοειδών της Αυστραλίας, με χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε όλη τη χώρα.

AAP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γεννήθηκε στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας και πέρασε τα πρώτα της χρόνια στην περιοχή Πιλμπάρα. Φοίτησε στο Αγγλικανικό Σχολείο Θηλεών St Hilda's και στη συνέχεια σπούδασε για λίγο στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, εγκαταλείποντας τις σπουδές της για να εργαστεί μαζί με τον πατέρα της.

Ήταν το μοναχοπαίδι του Hanock και όταν εκείνος πέθανε το 1992,  τον ​​διαδέχθηκε ως εκτελεστικός πρόεδρος. Η Gina κατάφερε να «ανεβάσει» την εταιρεία, που αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες και να την μετατρέψει  στη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία στην Αυστραλία και σε έναν από τους μεγαλύτερους οίκους εξόρυξης στον κόσμο.

Οι δύο γάμοι, τα τέσσερα παιδιά και ο κρυφός εραστής

Το 1973, σε ηλικία 19 ετών, η Rinehart γνώρισε τον Άγγλο Greg Milton, ενώ και οι δύο εργάζονταν στο Wittenoom. Εκείνη την εποχή ο Milton άλλαξε το επώνυμό του, χρησιμοποιώντας το παλιό οικογενειακό όνομα Hayward.

Τα παιδιά τους John Langley και Bianca Hope γεννήθηκαν το 1976 και το 1977 αντίστοιχα, ενώ το ζευγάρι χώρισε το 1979 και πήρε διαζύγιο το 1981. Το 1983, παντρεύτηκε τον εταιρικό δικηγόρο και στέλεχος της Arco, Frank Rinehart, στο Λας Βέγκας. Απέκτησαν δύο παιδιά την Hope (1989) και την Ginia (1987). Ο Frank Rinehart έφυγε από την ζωή το 1990.

 

 

Η Gina Rinehart κατάφερε να κρατήσει μυστικές τις προσωπικές της σχέσεις μετά τους δύο γάμους της, αν και το 2013 αποκαλύφθηκε ότι είχε έναν κρυφό εραστή για χρόνια.

Ο Bob Sparke, ο οποίος πέθανε το 2013 σε ηλικία 80 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο, ήταν ζευγάρι με τη Rinehart για 13 χρόνια σύμφωνα με το Woman's Day, το οποίο είχε αποκαλύψει επίσης τότε ότι η οικογένεια του Sparke είχε «απαγορεύσει» να μιλήσει κάποιος για τη σχέση αυτή.

 

 

Από το 2014 η Rinehart ίχε μια δύσκολη σχέση με τον γιο της, John και δεν ήταν παρών στο γάμο του με την Gemma Ludgate. Η αδερφή του John, Bianca Hope Rinehart, η οποία προοριζόταν να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση υπηρέτησε ως διευθύντρια της Hancock Prospecting και της HMHT Investments μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011, όταν αντικαταστάθηκε από την ετεροθαλή αδερφή της, Ginia Rinehart.  

AAP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 2013, η Bianca παντρεύτηκε τον σύντροφό της, Sasha Serebryakov στη Χαβάη, ωστόσο η  Rinehart δεν παρευρέθηκε στον γάμο. Η άλλη της κόρη, η Hope παντρεύτηκε τον Ryan Welker, ωστόσο χώρισαν όσο έμεναν στη Νέα Υόρκη. Η Rinehart πήγε στους γάμους τους δύο μικρότερων κορών της.

Πριν από χρόνια η Gina Rinehart  είχε μιλήσει στο  ABC’s Australian Story με την ίδια να λέει, σύμφωνα με τον The Guardian, ότι ορισμένα από τα παιδιά της δεν εκτιμούν τις προσπάθειες που έκανε και οι οποίες έσωσαν την εταιρεία του πατέρα της.

 Η ίδια ανέφερε ότι ο πατέρας της την είχε προειδοποιήσει λέγοντας: «Ο μπαμπάς μού είπε σωστά «"Gina, θα ξεγελάστεις, να ξέρεις, αν σε αφήσω να πάρεις τις μετοχές της αείμνηστης μητέρας σου προς όφελος των παιδιών". Δεν συμφωνούσα μαζί του σε εκείνο το στάδιο, αλλά, ξέρετε, νομίζω ότι είχε δίκιο.

Το 2020 η Daily Mail ανέφερε σε δημοσίευμα της ότι η μεγιστάνας και τα τέσσερα παιδιά της βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη για ένα καταπιστευματικό ταμείο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από το 2011.

Τα τέσσερα αδέλφια έχουν το καθένα, ένα τέταρτο μερίδιο στο Ίδρυμα Hope Margaret Hancock Trust πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που ιδρύθηκε από τον αείμνηστο παππού τους.

Η Bianca αντικατέστησε τη μητέρα της ως εντολοδόχος το 2015 και ζήτησε πριν λίγα χρόνια από έναν δικαστή να της επιτρέψει να ασκήσει έφεση σε μια υπόθεση εναντίον της κυρίας Rinehart εκ μέρους του καταπιστεύματος.

Η Bianca - photo: AAP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ωστόσο βάσει των όσων ακούστηκαν στο δικαστήριο η Ginia είχε ένα πρόβλημα με αυτό λέγοντας ότι έαν ασκηθεί έφεση το μερίδιο των αδελφών θα πρέπει να εκπροσωπείται από δικηγόρους ανεξάρτητους από την Bianca.

Αυτό πρκάλεσε την έντονη αντίδραση των δικηγόρων της Bianca που έστρεψαν τα βέλη τους προς τνην Ginia. Η τελευταία περιγράφηκε στο δικαστήριο ως οικονομικά εξαρτημένη από τη μαμά της και ήταν η «επίλεκτη διάδοχος» της, στη διεύθυνση της οικογενειακής επιχείρησης, Hancock Prospecting Pty Ltd.

Εν τω μεταξύ, η Bianca διορίστηκε διαχειριστής από δικαστή το 2015 προκειμένου «να σταθεί απέναντι στην κυρία Rinehart προς το συμφέρον του καταπιστεύματος», ανέφερε η απόφαση του δικαστηρίου.

 

 

Οι δικηγόροι της Bianca είπαν ότι «συνεχίζει να ανησυχεί για το γεγονός ότι η Ginia (και η Hope, η οποία προφανώς συμφιλιώθηκε με τη μητέρα της) ... συμφωνούν με την κυρία Rinehart. Υποστήριξαν ακόμα ότι αυτό έπρεπε να ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο κατά την εξέταση της προσφυγής της Ginia και της Hope.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ