28η Οκτωβρίου: Ρίγη συγκίνησης από το μήνυμα του πιλότου F-16 στην παρέλαση - ''Είμαστε & θα παραμείνουμε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα'' (βίντεο)

 Το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου της ομάδας ΖΕΥΣ...

Για άλλη μια φορά, εντυπωσιακούς ελιγμούς πραγματοποίησε ο επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής με ένα F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς», στο πλαίσιο της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Χριστόδουλος Γιακουμής, με καταγωγή από το Πέραμα, είχε πετάξει και πέρυσι με το F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων πάνω από τη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας ένα συγκλονιστικό μήνυμα με στίχους του Κωστή Παλαμά.

 

Φέτος, στο μήνυμά του μέσα από το κόκπιτ του F-16 ο επισμηναγός είπε προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ελληνικό λαό:

Δείτε εδώ: Ποιος είναι ο πιλότος που «έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης 

eurokinissi

«Χαιρετίζουμε με υπερηφάνεια όσα πέτυχε η γενιά του '40, υπερασπίζοντας την πατρίδα μας. Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια. Τιμή σε εκείνους που στη ζωή τους όρισαν και φυλάττουν Θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας και στον Ελληνισμό απανταχού της Γης. Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη!».

Ποιος είναι ο Χριστόδουλος Γιακουμής

Ο  Χριστόδουλος Γιακουμής, εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2002.

Το 2007 τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2009 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2010 υπηρετεί στην 340 Μοίρα.

Έχει περισσότερες από 1.700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1.300 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ