Νέα καταγγελία κατά του Harvey Weinstein: «Εκσπερμάτωσε στο στήθος & το πρόσωπό μου» κατέθεσε χορεύτρια του «Dirty Dancing» (βίντεο)

«Φοβήθηκα πολύ, δεν ήξερα τι να κάνω και του ζήτησα να σταματήσει»

Μια χορέυτρια και ηθοποιός, η οποία είχε εργαστεί σε μια ταινία παραγωγής του Harvey Weinstein (Χάρβεϊ Γουάινσταϊν), περιέγραψε στο δικαστήριο την σεξουαλική επίθεση, που ισχυρίζεται ότι δέχτηκε, από τον άλλοτε ισχυρό άντρα του Χόλιγουντ.

Σημειώνεται ότι ο Weinstein έχει δηλώσει αθώος για πολλαπλές κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης. Εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης 23 ετών στη Νέα Υόρκη αφού καταδικάστηκε το 2020 για βιασμό και σεξουαλική επίθεση και έχει ασκεί έφεση κατά της καταδίκης, όπως αναφέρει το People.

 

 

 

 

Η ηθοποιός του «Dirty Dancing: Havana Nights», η οποία παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ως Ashley M, ισχυρίστηκε ότι ο Weinstein αυνανίστηκε στο πρόσωπό της ενώ η βοηθός του περίμενε έξω από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Το  φερόμενο θύμα, είπε ότι την προσέγγισε για πρώτη φορά στα γυρίσματα του «Dirty Dancing: Havana Nights» στο Πουέρτο Ρίκο το 2003. . Πρόσθεσε ακόμα στο δικαστήριο ότι εκείνη την εποχή, ήταν μια 22χρονη επαγγελματίας χορεύτρια, που συμμετείχε ως double στην ταινία.  Όταν ο πρώην παραγωγός ης Miramax, επισκέφτηκε το σετ, φέρεται να την πήρε στην άκρη και της πρότεινε να του κάνει γυμνό μασάζ.

Σύμφωνα με το nypost.com η γυναίκα έτρεμε και έκλαιγε καθώς έδινε κατάθεση, με την ίδια να αναφέρει ότι τότε ήταν μπαλαρίνα και ο Weinstein την προσέγγισε για μια σκηνή, μαζί με άλλους χορευτές,όμως την έβγαλε έξβ από το δωμάτιο για να μιλήσουν «πιο ήσυχα».

«Μου είπε ότι θα είναι απλά ένα μασάζ και με συμβούλευσε να μην ανησυχώ. Έφερε ως παράδειγμα τη Γκουίνεθ Πάλτροου και μου είπε "κοίταξε τι καριέρα κάνει τώρα"» είπε και τόνισε πως τον απέρριψε και μάλιστα μίλησε για το περιστατικό σε έναν από τους παραγωγούςς και σε ένα χορογράφο, οι οποίο όμως την αγνόησαν.

Ωστόσο την επόμενη ημέρα, αν και η ίδια πίστευε ότι θα μπορούσε να τον αποφύγει, τον βρήκε έξαλλο.  «Με περίμενε με τη βοηθό του, την Bonnie Hung.  Ήταν πολύ επιθετικός και μου είπε να μπω σε μια λιμουζίνα. Εγώ κοιτούσα τη βοηθό του και της ζητούσα βοήθεια με τα μάτια μου. Εκείνη τότε γύρισε και μου είπε "μην ανησυχείς, θα είμαι μαζί σας όλη την ώρα, απλώς θέλει να σου μιλήσει για την ταινία"»

 

 

Η Ashley M. πρόσθεσε ότι παρόλο που ένιωθε φοβισμένη, μπήκε στη λιμουζίνα με τον Weinstein,  επειδή ήταν καθησυχασμένη ότι η Hung θα ήταν μαζί της. Μετά από τη σύντομη διαδρομή 10 με 15 λεπτών, η λιμουζίνα σταμάτησε σε ένα ξενοδοχείο.

Στη συνέχεια είπε ότι και οι τρεις μπήκαν στο ξενοδοχείο, ωστόσο συνειδητοποίησε ότι ο παραγωγός δεν πήγαινε σε μια αίθουσα συσκέψεων αλλά σε κάποιο δωμάτιο,. «Ανησυχούσα, όμως ένιωσα παρηγοριά που η Bonnie ήταν εκεί. Αλλά και πάλι αναρωτιόμουν τι συνέβαινε. Με οδήγησαν σε μια αίθουσα, ο Ηarvey άνοιξε την πόρτα και μπήκε μέσα και μετά μπήκα εγώ. Η Bοnnie έκλεισε την πόρτα και έμεινε πίσω» είπε,

Ακόμα πρόσθεσε ότι ο Weinstein την έσπρωξε στο κρεβάτι και την έγδυσε από τη μέση και πάνω, ενώ έβγαλε και εκείνος τα ρούχα του.«Δεν θα κάνουμε σεξ. Δες το σαν μια γυμνή αγκαλιά» φέρεται να της είπε.

«Φοβήθηκα πολύ, δεν ήξερα τι να κάνω και του ζήτησα να σταματήσει. Δεν το έκανε, με αγκάλιαζε κι έπιανε το στήθος μου. Εκσπερμάτωσε πάνω μου, στο στήθος μου και στο πρόσωπό μου» κατέθεσε η γυναίκα λέγοντας επίσης ότι «νιώθει ευγνώμων που δεν τη βίασε».

Όταν άνοιξε την πόρτα του ξενοδοχείου, η Hung στεκόταν ακριβώς έξω κρατώντας ένα πρόχειρο τετράδιο. Η Asley M. είπε ότι  απέφευγε το βλέμμα της κάθε φορά που εκείνη προσπαθούσε να την κοιτάξει και πως οι τρεις τους μπήκαν στην λιμουζίνα και πήγαν πίσω στο σετ του «Havana Nights».

 

Η Ashley M. είπε ότι κάλεσε αμέσως τη μαμά και τον τότε αρραβωνιαστικό της, αλλά ντρεπόταν πολύ να τους πει τις λεπτομέρειες. «Ένιωθα ότι, εκείνη την εποχή, όλοι φοβόντουσαν για την καριέρα τους», είπε. «Κανείς δεν με βοήθησε στο δείπνο. Γιατί να με βοηθήσουν τώρα;»

Αν και ο Harvey Weinstein  δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες σχετικά με την εν λόγω γυναίκα, καθώς το θέμα παραγράφεται, ο Νόμος επιτρέπει στην εισαγγελία να ανακρίνει μάρτυρες «προηγούμενων παρόμοιων πράξεων» σε υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης, προκειμένου να φανεί η συμπεριφορά ενός κατηγορούμενου και να αποδειχθεί η πρόθεσή του

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ