Forbes: Ποιοι είναι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο – Φτώχυναν κατά 400δισ. δολάρια φέτος

Η αθροιστική αξία του πλούτου των 2.668 μελών της φετινής λίστας αγγίζει τα 12,7 τρισ. δολάρια

Στην κορυφή της λίστας των δισεκατομμυριούχων, σύμφωνα με το Forbes, βρίσκεται ο Έλον Μασκ, ενώ ο αριθμός των μεγιστάνων του πλανήτη μειώθηκε κατά 87 άτομα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, του πολέμου, αλλά και των προβλημάτων στις αγορές.

Οι μεγιστάνες του πλανήτη, σύμφωνα με το Forbes, έγιναν… φτωχότεροι κατά 400 δισ. δολάρια. Η αθροιστική αξία του πλούτου των 2.668 μελών της φετινής λίστας αγγίζει τα 12,7 τρισ. δολάρια.

Το Top-10 του πλούτου

Έλον Μασκ 223,8 δισ. δολάρια

Μετά από τέσσερα χρόνια κυριαρχίας του Τζεφ Μπέζος στην κορυφή, ο Έλον Μασκ πήρε τη θέση του.
Το Forbes εκτιμά ότι ο 50χρονος Μασκ, CEO των Tesla και SpaceX έχει πλέον 48 δισ. δολάρια περισσότερα από τον Μπέζος, που ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Ακόμη και μετά την πώληση μετοχών της Tesla αξίας πολλών δισ. δολαρίων πέρυσι και την οφειλή υψηλών φόρων από τα κέρδη των πωλήσεων, η περιουσία του Μασκ αυξήθηκε κατά 68 δισ. δολάρια.

Μπερνάρ Αρνό (156,5 δισ. δολάρια)

Ο Αρνό επιβλέπει τις επιχειρήσεις της LMHV με τα περίπου 70 brands μόδας και καλλυντικών, συμπεριλαμβανομένων των Louis Vuitton και Sephora.

Γκόταμ Αντάνι (131,3 δισ. δολάρια)

Ο Γκόταμ Αντάνι, ο Ινδός μεγιστάνας που ανέβηκε πολύ γρήγορα φέτος τις βαθμίδες της κατάταξης με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, υποσκέλισε τον Τζεφ Μπέζος και πήρε την τρίτη θέση.

Τζεφ Μπέζος (126,9 δισ. δολάρια)

Στη θέση νο.4 για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, λόγω της πτώσης της μετοχής της Amazon κατά 3% και της αύξησης της φιλανθρωπικής προσφοράς του που «εξαφάνισε» 6 δισεκατομμύρια δολάρια από την καθαρή του περιουσία.

Γουόρεν Μπάφετ (104,5 δισ. δολάρια)

Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές όλων των εποχών.

Μπιλ Γκέιτς (102,9 δισ. δολάρια)

O Γκέιτς δημιούργησε την περιουσία του από την Microsoft, ωστόσο πλέον έχει και άλλες πηγές πλούτου, όπως οι επενδύσεις σε ενέργεια μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Μέχρι το 2018 ήταν στη θέση νο.1.

Λάρι Έλισον (102,5 δισ. δολάρια)

Ο Έλισον είναι πρόεδρος, επικεφαλής τεχνολογίας και συνιδρυτής του γίγαντα λογισμικού Oracle.

Μουκές Αμπάνι (89,2 δισ. δολάρια)

Διοικεί τη Reliance Industries, η οποία έχει συμφέροντα σε πετροχημικά, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τηλεπικοινωνίες και λιανική.

Λάρι Πέιτζ (83,5 δισ. δολάρια)

Ο Πέιτζ ήταν διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, μητρικής της Google μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, που αποχώρησε, αλλά παραμένει μέλος του ΔΣ και μεγαλομέτοχος.

Κάρλος Σλιμ Χελού (81,6 δισ. δολάρια)

Ο Κάρλος Σλιμ Χελού είναι Μεξικανός επιχειρηματίας με επενδύσεις σε διάφορους τομείς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ