Villa Aurora στην Ρώμη: Το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο - Ανήκε στην οικογένεια Ludovisi Boncompagni για 400 χρόνια

Γιατί δεν την αγοράζει κανένας; 

Η Villa Aurora, που βρίσκεται σε έναν λόφο στην καρδιά της Ρώμης και διαθέτει τη μοναδική τοιχογραφία οροφής που έχει ζωγραφίσει ο Ιταλός μπαρόκ δάσκαλος Καραβάτζιο, θεωρείται ευρέως ως το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο.

Η 30. 000 τετραγωνικών μέτρων βίλα του 16ου αιώνα βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τη διάσημη Via Veneto, όπου βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ρώμης, και κοντά στην εμβληματική Piazza di Spagna και την αρχαία Porta Pinciana.

Η βίλα, που αρχικά ήταν κυνηγετικό καταφύγιο, είναι το μόνο που έχει απομείνει από ένα συγκρότημα 30 εκταρίων που ανήκε στην ευγενή οικογένεια Ludovisi της Ιταλίας, η οποία χάρισε στη χώρα πολυάριθμους διπλωμάτες, προστάτες των τεχνών, ακόμη και έναν Πάπα.

Σήμερα, η Villa Aurora βρίσκεται στο επίκεντρο μιας δικαστικής διαμάχης και ένα ιταλικό δικαστήριο αποφάσισε ότι πρέπει να πωληθεί σε δημοπρασία.

Μόνο που η τιμή που έχει οριστεί για το ακίνητο είναι τόσο υψηλή που κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να την αγοράσει.

 

 

"Πρέπει να έχεις έναν δισεκατομμυριούχο- ένας εκατομμυριούχος δεν είναι αρκετός γι' αυτό", δήλωσε στο NPR η πριγκίπισσα Rita Boncompagni-Ludovisi, η σημερινή ένοικος της βίλας. "Χρειάζεται κάποιος με βαθιές τσέπες, που δεν τον νοιάζει αν πρέπει να ξοδέψεις 10 χιλιάδες για μια διαρροή νερού ή κάτι τέτοιο".

H 72χρονη πριγκίπισσα Rita Boncompagni-Ludovisi είναι η τρίτη σύζυγος του πρίγκιπα Nicolo Ludovisi Boncompagni. Τώρα αυτή και οι τρεις γιοι της από τον πρώτο γάμο του πρίγκιπα εμπλέκονται σε μια δικαστική διαμάχη με επίκεντρο την πολύτιμη Villa Aurora.

Καθώς δεν μπορούσαν να συνεννοηθούνμεταξύ τους, αποφασίστηκε η διενέργεια πλειστηριασμού, με τα έσοδα να μοιράζονται μεταξύ τους. Αλλά η δημοπράτηση του ακριβότερου σπιτιού στον κόσμο δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Τον Ιανουάριο, όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημοπρασία, η εκτιμώμενη τιμή για τη Villa Aurora ήταν 471 εκατομμύρια ευρώ (τότε 539 εκατομμύρια δολάρια). Και, παρά την ιστορική και καλλιτεχνική του αξία, κανείς δεν εξεπλάγη που το ακίνητο δεν βρήκε αγοραστή, αναφέρει το odditycentral

"Θα είχα μείνει έκπληκτος αν είχε εμφανιστεί αγοραστής. Η τιμή είναι πολύ υψηλή", δήλωσε στον Guardian ο Alessandro Zuccari, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, ο οποίος βοήθησε στην αποτίμηση.

"Ας δούμε τι θα συμβεί τον Απρίλιο, αλλά αμφιβάλλω αν θα εμφανιστεί κάποιος τότε - τι θα κάνει κάποιος σαν τον Μπιλ Γκέιτς με τη Villa Aurora, ειδικά με όλα τα επιπλέον έξοδα;". 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ