Ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε στον βασιλιά Γουλιέλμο-Αλέξανδρο & την βασίλισσα Μάξιμα τον ψηφιακό «πύργο ελέγχου» (φωτό)

Τους ξενάγησε στους χώρους της Τεχνόπολης

Το βασλικό ζεύγος της Ολλανδίας συναντήθηκε στην Τεχνόπολη, με τον Κώστα Μπακογιάννη, ενώ ακολουθεί δεξίωση της ολλανδικής κοινότητας.

Τον ψηφιακό «πύργο ελέγχου» και τις πολλαπλές εφαρμογές του είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει ο δήμαρχος Αθηναίων στον βασιλιά και την βασίλισσα της Ολλανδίας που άκουσαν με ιδιάιτερο ενδιαφέρον ις πολλαπλές λειτουργίες της ψηφιακής πλατφόρμας στην οποία συγκεντρώνονται όλα τα ψηφιακά δεδομένα του δήμου Αθηναίων.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, εστιάζοντας στις έννοιες «Διαφάνεια και Λογοδοσία», παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους η ψηφιακή αυτή πλατφόρμα έχει σκοπό να απλουστεύσει σημαντικά τη ζωή των κατοίκων της πρωτεύουσας και όχι μόνο. Με αυτό το σύστημα μπορεί να υπάρχει ουσιαστικά μια «ακτινογραφία» του τρόπου που δουλεύει ο Δήμος και είναι εφικτό να εντοπιστεί το πού ακριβώς είναι αναγκαιές οι βελτιώσεις και να λαμβάνονται αποφάσεις βασισμένες σε στοιχεία και το κυριοτερο είναι ότι κάποια στιγμή τα στοιχεία αυτά θα δοθούν στη διάθεση των πολιτών, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπακογιάννης.

«Ενα ψηφιακό κέντρο επιχειρήσεων» όπως χαρακτήρισε την ψηφιακή πλατφόρμα ο Δημήτρης Σταμάτης, διευθύνων σύμβουλος της ΔΑΜΕ, της εταιρείας που ανέλαβε τη δημιουργία και υλοποίησή της.

Από τον «πύργο ελέγχου» του δήμου Αθηναίων, εκτός από την αποτύπωση των καθημερινών αιτημάτων των δημοτών και τον χρόνο μέχρι την διεκπεραίωσή τους, δε θα μπορούσε να λείπει η μέριμνα για την καταπολέμηση της αντικοινωνικής σταθμευσης. Μέσω της πλατφόρμας, λαμβάνονται δεδομένα τα οποία «ενημερώνουν» για την κατάσταση των αισθητήρων και ουσιαστικά για την κατάληψη της διάβασης ή ράμπας από κάποιο όχημα. Με αυτόν τον τρόπο, το κέντρο επιχειρήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τις παραβάσεις. Μέχρι στιγμής το 75% των υπηρεσιών του Δήμου έχουν ψηφιοποιηθεί και στόχος είναι πολύ σύντομα το ποσοστό αυτο να φτάσει το 100%.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα, πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας, μετά από πρόσκληση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το μεσημέρι ο 55χρονος μονάρχης και η σύζυγός του βρέθηκαν στην Ακρόπολη, ενώ πριν από αυτό είχαν συνάντηση με τους Συνηγόρους του Πολίτη Ελλάδας και Ολλανδίας στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών.  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνηγόρου, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πολυετή και πολύπλευρη συνεργασία της ελληνικής ανεξάρτητης αρχής με τον ομόλογο ολλανδικό θεσμό και στις προοπτικές που ανοίγονται. Επίσης, έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες των Συνηγόρων για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

 

 

 

 

 

Το πρωί το βασιλικό ζεύγος κατέθεσε στεφάνι  στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια έγιναν δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία πραγματοποίησαν  κατ' ιδίαν συνάντηση.

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ειδική τελετή απένειμε στον βασιλιά και στη βασίλισσα της Ολλανδίας το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος. Με τη σειρά του, ο βασιλιάς  απένειμε στην κυρία Σακελλαροπούλου το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Ιππότη, του Τάγματος του Λέοντος των Κάτω Χωρών.

Δείτε επίσης: Βασιλικό ζεύγος στην Αθήνα: Το κεραμίδι καπέλο της γυναίκας του Ολλανδού πρέσβη, η Μάξιμα μανεκέν, το σικ ταγιέρ της Λίνας Μενδώνη & η στέκα

Το βράδυ, στις 20:00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Ολλανδίας.

 

 

Η επίσκεψη του βασιλιά και της βασίλισσας της Ολλανδίας στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, με το ζεύγος να μεταβαίνει στην Θεσσαλονόικη, πριν από τη αναχώρησή του. 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτογραφίες: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ