Ο Βαρδής & η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στη δεξίωση προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας - Η κυπαρισσί σατέν τουαλέτα της Προέδρου της Ελπίδας

Royal δείπνο στο Προεδρικό....

Επίσκεψη στην Ελλάδα έως τις 2 Νοεμβρίου, έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιούν ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας. 

Η πρώτη μέρα της royal επίσκεψης ολοκληρώθηκε με ένα λαμπερό δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο με οικοδέσποινα την Πρόεδρο της Δημοκρατία Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Ο αναθεωρητισμός αποτελεί κίνδυνο και απειλή για την ειρήνη, απ’ όπου και αν προέρχεται» υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την προσφώνησή της, στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε απόψε προς τιμήν τους. 

Δείτε επίσης: Επίσκεψη βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στην Αθήνα - Οι φωτογραφίες από το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

Όπως τόνισε η Πρόεδρος «η χώρα μου βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπη με μια εμπρηστική ρητορική και σειρά ανυπόστατων αμφισβητήσεων της ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, εκ μέρους της Τουρκίας, σε μια απόπειρα προβολής των αναθεωρητικών της αξιώσεων».

Διευκρίνισε, επίσης, ότι «η Ελλάδα είναι πάντα ανοικτή στον διάλογο, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας με την Τουρκία, υπό έναν όρο. Τον πλήρη και αδιαπραγμάτευτο σεβασμό των αρχών του διεθνούς δικαίου» και επανέλαβε ότι «το Κυπριακό αποτελεί διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής εδαφών κυρίαρχου κράτους, και μάλιστα μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «σε μια εποχή ανασφάλειας και αβεβαιότητας είναι σημαντικό να παραμείνουμε, ως Ευρωπαίοι, ενωμένοι μπροστά στις πρωτόγνωρες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε» και αναφέρθηκε στα ιδανικά και τις αξίες της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στα οποία βασίζονται οι μακροχρόνιες σχέσεις φιλίας και εκτίμησης μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για μια ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη, η οποία αγκαλιάζει την ποικιλομορφία των κρατών μελών της μέσα από κοινό αξιακό σύστημα, που στηρίζεται στην αρμονική συνύπαρξή τους» και πρόσθεσε ότι «ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι ο θεμέλιος λίθος και η πυξίδα της εξωτερικής πολιτικής των χωρών μας. Σεβασμός που δεν αποτελεί επιλογή, αλλά μονόδρομο στον συνεχή αγώνα για ειρήνη, σταθερότητα, πρόοδο και ευημερία των λαών μας».

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «και σήμερα, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μια πράξη βάναυσης επιθετικότητας, που βάλλει ευθέως κατά της παγκόσμιας ειρήνης και ελευθερίας, όπως την χαρακτηρίσατε και εσείς πρόσφατα, βλέπουμε ότι οι αρχές του παραβιάζονται κατάφωρα, απειλώντας το κεκτημένο της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ήπειρό μας. Ο τρόπος ζωής μας, οι αξίες και τα ιδεώδη που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν δεδομένα, τίθενται σε αμφισβήτηση».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI ΚΑΙ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισήμανε, ακόμη, ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την επιβολή αυστηρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ύψωσε ενωμένα τη φωνή της κατά της παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας ενός ανεξάρτητου κράτους. Υποστηρίξαμε την άμεση παύση των εχθροπραξιών, την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και την ειρήνευση στην περιοχή, ενώ καταδικάσαμε την παράνομη προσάρτηση εδαφών από τη Ρωσία».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου φόρεσε ένα μάξι φόρεμα σχεδιασμένο από τη Λουκία με γαλλική δαντέλα και μετάξι.

Καλεσμένοι στη δεξίωση ήταν μεταξύ άλλων ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία έκανε μια πολύ λαμπερή εμφάνιση με μάξι φόρεμα με φαρδιά μανίκια και κεντήματα.

Να σημειώσουμε πως οι βασιλείς και το ζεύγος Βαρδινογιάννη, είναι γείτονες στα εξοχικά τους στο Πόρτο Χέλι και ανταλλάσσουν επισκέψεις το καλοκαίρι, ενώ τρώνε μαζί τα καλοκαιρινά βραδιά στο Μarianas Bay. 

Το εξοχικό των royals βρίσκεται στο Δορούφι Κρανιδίου και προσπαθούν κάθε χρόνο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες να το επισκέπτονται. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ