''Συσσώρευση Κεφαλαίου και Παγκοσμιοποίηση στην Τουρκία Διαχρονικά''

Ένα βιβλίο του Γιώργου ΚωνσταντινίδηΚεντρικό θέμα του βιβλίου αποτελεί η συσσώρευση κεφαλαίου στην Τουρκία και η οικονομική της ανάπτυξη στα πλαίσια του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης. Πραγματοποιείται μια διαχρονική μελέτη της συσσώρευσης του κεφαλαίου της τουρκικής οικονομίας από το 2ο μισό του 17ου αιώνα και αναλύεται περισσότερο η χρονική περίοδος από το 1985 μέχρι και τα τελευταία χρόνια.

Ένα βιβλίο του Γιώργου Κωνσταντινίδη

Κεντρικό θέμα του βιβλίου αποτελεί η συσσώρευση κεφαλαίου στην Τουρκία και η οικονομική της ανάπτυξη στα πλαίσια του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης. Πραγματοποιείται μια διαχρονική μελέτη της συσσώρευσης του κεφαλαίου της τουρκικής οικονομίας από το 2ο μισό του 17ου αιώνα και αναλύεται περισσότερο η χρονική περίοδος από το 1985 μέχρι και τα τελευταία χρόνια.
Από την ανάλυση συγκεκριμένων κλάδων της τουρκικής οικονομίας διαπιστώνεται η ύπαρξη πέντε μορφών κεφαλαίου: του κεμαλικού, του ισλαμικού, του κεφαλαίου των μεγάλων επιχειρηματικών συγκροτημάτων της Τουρκίας, του κεφαλαίου που δημιουργείται από μη νόμιμες οικονομικές δραστηριότητες και του αλλοδαπού κεφαλαίου (ξένη οικονομική βοήθεια και άμεσες ξένες επενδύσεις). Αποδεικνύεται η οικονομικοπολιτική σχέση της Τουρκίας με τις Η.Π.Α., τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ και η οικονομική ενίσχυση που οι χώρες αυτές, η Ευρωπαϊκή Ένωση και διάφοροι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί παρέχουν στην Τουρκία με τη μορφή διακρατικών και επιχειρηματικών συμφωνιών, χρηματοδοτικών προγραμμάτων και δανείων.
Τέλος, γίνεται διεξοδική αναφορά στην ενσωμάτωση της τουρκικής οικονομίας στο διεθνές οικονομικό σύστημα και στις μελλοντικές οικονομικές προοπτικές της, ζητήματα που απασχολούν ολοένα και περισσότερο τη διεθνή οικονομία και πολιτική.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συνδεθείτε με την ιστοσελίδα https://www.papazisi.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ