Eντυπωσίασαν οι δύο Made in Greece start ups Grandmama & Struuct το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας - Ποια είναι η Βίκυ και ο Σπύρος

Η Grandmama και η Struuct ήταν οι δύο ελληνικές startups, οι οποίες κατάφεραν να διακριθούν και να κατακτήσουν το πρώτο και το δεύτερο βραβείο αντίστοιχα στο πλαίσιο του 14ου διαγωνισμού καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, The Squeeze. 

Επίσκεψη στην Ελλάδα έως τις 2 Νοεμβρίου, έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιούν ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας. 

Την Τρίτη 1/11 ο King Willem-Alexander και η Queen Máxima συμμετείχαν σε διαγωνισμό pitch startups του Orange Grove, μια πρωτοβουλία της Ολλανδικής πρεσβείας που προσφέρει υποστήριξη σε νέους Έλληνες επιχειρηματίες και startups μέσω αυτής της πλατφόρμας.

Ο King Willem-Alexander και η Queen Máxima συμμετέχουν σε διαγωνισμό pitch startups Orange Grove στην Αθήνα
Het Koninklijk Paar spreekt met de deelnemers van de pitchcompetitie van Orange Grove startups en woont twee pitches bij. Vervolgens zijn zij bij de prijsuitreiking.

Ο King Willem-Alexander και η Queen Máxima συμμετέχουν σε διαγωνισμό pitch startups Orange Grove στην Αθήνα

 

Εικόνα: © RVD/koninklijkhuis

Δύο ήταν οι start ups που ξεχώρισαν. Η Βίκυ Κλήμη από την Grandmama και ο Σπύρος Κωνσταντής από την Struuct είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα projects τους  ενώπιον του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας, το οποίο παρακολούθησε τις παρουσιάσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο King Willem-Alexander και η Queen Máxima συμμετέχουν σε διαγωνισμό pitch startups Orange Grove στην Αθήνα

 

Το προφίλ των εταιρειών 

Grandmama

Η ιδέα για τη δημιουργία αυτού του site ξεκίνησε μέσα από μια προσωπική εμπειρία!  Η Μαρία Μηλιού αναφέρει το site:

''Τα τελευταία δύο χρόνια βιώνω τις αλλαγές που έφερε στη ζωή μου, στην καθημερινότητά μου, αλλά και στη σχέση μου με τη μητέρα μου το γεγονός ότι μεγάλωσε και χρειάζεται περισσότερο τη βοήθειά μου.

Φτάνοντας στα 97 της χρόνια -εκπλήσσομαι κι εγώ η ίδια που «αποκαλύπτω» την ηλικία της, καθώς ποτέ δεν μίλαγε για χρονολογίες- οι ρόλοι αντιστράφηκαν και αναγκάστηκα να γίνω εγώ ο φροντιστής της μητέρας μου, αντί για το παιδί της μόνο.



Έτσι, βίωσα και κατέγραψα όλο το φάσμα των καθημερινών αναγκών, τόσο των δικών της -ως μιας ηλικιωμένης γυναίκας-, όσο και των δικών μου -ως φροντίστριας. Τις αγωνίες μας, τους φόβους μας, τα άγχη μας, τις ενοχές, το στρες, την αβεβαιότητα, συχνά και την απελπισία''. 

Το site, που υλοποιήσαμε μαζί με την ομάδα μου, βαφτίστηκε grandmama και έχει στόχο να βοηθήσει τους ηλικιωμένους και τους συγγενείς τους, με χρήσιμες πληροφορίες, απαντήσεις σε προβλήματα και πρακτικές λύσεις.

Είναι αφιερωμένο σε όλες τις γιαγιάδες και παππούδες που μας περιβάλλουν με την αγάπη τους και χρειάζονται την υποστήριξή μας, αλλά και σε εμάς τους φροντιστές τους που μερικές φορές έχουμε ανάγκη να πάρουμε δύναμη και να ακούσουμε από έμπειρα χείλη ότι όλα γίνονται. Η  Βίκυ Κλήμη από την Grandmama είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το projects ενώπιον του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας. 

Image

Struuct 

H Struuct οποία αποτελεί μια κοινοπραξία από τρεις εταιρείες. Η πρώτη δραστηριοποιείται στη διαχείριση των κατασκευών στη διάρκεια της ζωής τους, η δεύτερη είναι ελβετική και ασχολείται με data science και machine learning και η τρίτη επιβλέπει διάφορα έργα κατασκευαστικά και υποδομών, όπως για παράδειγμα γέφυρες με τη χρήση drone.

O Σπύρος Κωνσταντής της Struuct παρουσιάσε μπορστά στους royals τις ιδέες του. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ