Έρευνα: Από ποια ηλικία τα παιδιά θα πρέπει να πληρώνουν για τις οικογενειακές διακοπές - ντρέπεστε να το πείτε;

Το 50% δήλωσε ότι θυσίασε ή θυσιάζει τις οικονομίες της σύνταξης προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά τα ενήλικα παιδιά.

Γράφει η Χριστίνα Λαΐνοπούλου στο Τornosnews

Την ώρα που το κόστος ζωής αλλά και το κόστος των οικογενειακών διακοπών εκτοξεύεται, έρευνα της εταιρίας οικονομικών συμβούλων Bankrate αποκαλύπτει ότι τα παιδιά ηλικίας 20 ετών και άνω δεν θα πρέπει να βασίζονται στους γονείς τους για την κάλυψη του κόστους των διακοπών.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διεξήχθη από τη YouGov σε δείγμα 2.553 ενήλικων Βρετανών, εκ των οποίων οι 890 είχαν τουλάχιστον ένα παιδί ηλικίας άνω των 18 ετών, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα παιδιά από την ηλικία των 20 θα πρέπει να ξεκινήσουν να πληρώνουν τους... λογαριασμούς τους όπως η διαμονή και οι πτήσεις στις διακοπές.

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι η δυνατότητα των περισσότερων γονέων να συνταξιοδοτηθούν εμποδίζεται από το γεγονός ότι χρειάζεται να καλύπτουν έξοδα όπως οι διακοπές των παιδιών τους.

Το 50% δήλωσε ότι θυσίασε ή θυσιάζει τις οικονομίες της σύνταξης προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά τα ενήλικα παιδιά.

Ορισμένοι γονείς νιώθουν άσχημα να ζητούν από τα παιδιά τους χρήματα για τις οικογενειακές διακοπές, όμως υπάρχουν υγιείς τρόποι για να συζητηθεί ένα τέτοιο ζήτημα.

Σύμφωνα με την ψυχίατρο Δρ. Laura Dabney που ειδικεύεται στις διαπροσωπικές σχέσεις, οι γονείς θα πρέπει να είναι ειλικρινείς, στη συνέχεια να ακούσουν το παιδί τους και ίσως να φτάσουν σε μια συμβιβαστική λύση.  Θα πρέπει να εξετάσουν τις ανάγκες και των δύο πλευρών και να καταλήξουν σε ένα σχέδιο που είναι λειτουργικό για όλους ώστε να μην υπάρχουν πικρίες.

Εκτός από το να τους ζητήσουν να πληρώσουν για τις οικογενειακές διακοπές, οι γονείς μπορούν να διαπραγματευθούν άλλους τρόπους για να μειώσουν τις δαπάνες διακοπών που δεν χρειάζονται στις οικογενειακές διακοπές.

Σχεδόν το ένα τρίτο των γονέων συνεχίζουν να ανταλλάσσουν συνάλλαγμα στα αεροδρόμια, παρά το γεγονός ότι το 59% αναφέρει ότι προσπαθεί να περιορίσει το κόστος ώστε να γίνουν εφικτές οι διακοπές στο εξωτερικό δεδομένου ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες στα αεροδρόμια είναι συνήθως υψηλότερες από αλλού.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρία πιστωτικών καρτών στα ταξίδια, Currensea, 3 στις 10 οικογένειες με παιδιά στο σχολείο συνεχίζουν να πιστεύουν ότι είναι πιο βολικό το συνάλλαγμα στα αεροδρόμια.

Οι συνολικές μέσες δαπάνες για οικογενειακές διακοπές μιας εβδομάδας ξεπερνούν τις 2.000 λίρες και με την τακτική του συναλλάγματος στα αεροδρόμια οι Βρετανικές οικογένειες ενδέχεται να χάσουν έως 200 λίρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ