Ιταλός σκότωσε με τόξο τον γείτονά του γιατί «έκανε φασαρία»- Γιόρταζε τη γέννηση του γιου του & τον ….ενοχλούσε (βίντεο)

Για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, με ρατσιστικά κίνητρα, κατηγορείται ένας 63χρονος Ιταλός που σκότωσε με τόξο έναν 41χρονο Περουβιανό.

Ένας Ιταλός, εξοργίστηκε τόσο πολύ με τον θόρυβο που έκαναν κάτω από το διαμέρισμά του, που φέρεται να χτύπησε με τόξο έναν άνδρα και τον σκότωσε. 

Ο 63χρονος Evarista Scalco, φανατικός τοξότης, άρπαξε ένα από τα τρία τόξα που διατηρούσε στο διαμέρισμά του στη Γένοβα της βορειοδυτικής Ιταλίας και φέρεται να έριξε  στον Alfredo Javier Romero Miranda, έναν 40χρονο Περουβιανό μετανάστη. 

Είχε βγει με φίλους το βράδυ της Τρίτης για να γιορτάσει τη γέννηση ετου γιου του, πίνοντας σε μπαρ και παρακολουθώντας τον αγώνα του Champions League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Νάπολι.

Οι φίλοι του προσπάθησαν ανεπιτυχώς να βγάλουν το βέλος, πιθανόν επιδεινώνοντας την πληγή που είχε προκαλέσει.

Ο οικοδόμος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά πέθανε στο χειρουργικό τραπέζι μετά από ώρες αγωνίας. Γεννήθηκε στο Περού και έζησε στην Ιταλία για περίπου 20 χρόνια.

Η αστυνομία συνέλαβε τον κ. Scalco στο διαμέρισμά του στο ιστορικό κέντρο της Γένοβας, έναν λαβύρινθο από σοκάκια και μικροσκοπικές πλατείες που βρίσκεται πίσω από το λιμάνι της πόλης.

 

Μέσα στο διαμέρισμά του, στην Piazza De Franchi, βρέθηκαν τρία τόξα και περίπου 60 βέλη, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο κ. Scalco, τεχνίτης που εργάζεται στον τομέα της κατασκευής σκαφών, κατηγορήθηκε για φόνο και προφυλακίστηκε, σύμφωνα με την telegraph

Με καταγωγή από την πόλη Βαρέζε της βόρειας Ιταλίας, φέρεται να ζούσε στη Γένοβα για λίγες εβδομάδες, ενώ εργαζόταν στην ανακαίνιση ενός μεγάλου γιοτ, το οποίο φέρεται να ανήκε στον Ρέντσο Πιάνο, τον αναγνωρισμένο Ιταλό αρχιτέκτονα που είναι υπεύθυνος για κτίρια όπως το The Shard στο Λονδίνο.


"Ήθελα απλώς να κοιμηθώ", είπε στην αστυνομία, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ιταλικών μέσων ενημέρωσης. "Έχασα το μυαλό μου όταν τους είδα να ουρούν στον τοίχο. Τους φώναξα, λέγοντας ότι συμπεριφέρονται άσχημα. Χρησιμοποίησα το τόξο μου, αλλά δεν ήθελα να τον σκοτώσω". 

Οι εξοργισμένοι ντόπιοι παραπονιούνται εδώ και καιρό ότι το ιστορικό κέντρο της Γένοβας καταλαμβάνεται κάθε βράδυ από μεθυσμένους, εμπόρους ναρκωτικών και πόρνες.

"Αυτή ήταν μια βάρβαρη πράξη. Τα προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν με πράξεις βίας", δήλωσε ο Μάρκο Μπούτσι, δήμαρχος της Γένοβας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ