Κακοκαιρία EVΑ: Μήνυμα 112 στους κατοίκους της Αττικής - «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας» (φωτό & βίντεο)

Η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί και σταδιακά επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας 

Από αργά σήμερα το βράδυ έως νωρίς αύριο το απόγευμα αναμένεται να επηρεάσει η κακοκαιρία "EVA" την Αττική,   όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε μαζί με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννη Πετρούτσο, για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «EVA.

Για το λόγο αυτό στάλθηκε πριν λίγο μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Αττικής το οποίο αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) απόα ργά το βράδυ του Σαββάτου 5/11/2022 ως απόγευμα της Κυριακής 6/11/2022 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Το μήνημα του 112

Παράλληλα, ο κ Παπαγεωργίου απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους κατοίκους των περιοχών που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Η κακοκαιρία "EVA" βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί και σταδιακά επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας με κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά, τη μεγάλη ραγδαιότητα των βροχοπτώσεων, τη μεγάλη συχνότητα των κεραυνών και τους ισχυρούς ανέμους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα λόγω πλημμυρικών φαινομένων, όπως γνωστοποίησε ο κ. Παπαγεωργίου.

Επιπλέον, όπως είπε, μήνυμα του 112 στάλθηκε σήμερα προς τους κατοίκους της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου ενώ χθες εκδόθηκαν δύο προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 προς τους κατοίκους των νησιών του Ιονίου , των περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας καθώς και Μεσσηνίας, με ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Ακόμη, τόνισε ότι ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων και την ενημέρωση που θα έχουν από την ΕΜΥ θα αποσταλούν κι άλλα μηνύματα του 112 εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και επαγρύπνησης για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρών.

«Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Ιδιαίτερα τονίζουμε:

  • Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.
  •  Μην διασχίζετε για κανέναν λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει πεζή ή με όχημα, για κανέναν απολύτως λόγο», κατέληξε ο κ. Παπαγεωργίου.

Κακοκαιρία EVA: Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις03-11-22 και αναφέρεται στην κακοκαιρία "EVA", επικαιροποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά τόπους στη χώρα μας σήμερα Σάββατο (05-11-22) και αύριο Κυριακή (06-11-22). Η κακοκαιρία θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες  ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Σάββατο (05-11-2022) τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που ήδη επηρεάζουν τα βορειοδυτικά (το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο) από το μεσημέρι και μετά θα επεκταθούν στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Από το βράδυ τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θαεπηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Θεσσαλονίκης) και κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας


Την Κυριακή (06-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο,

β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης),

γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και τις Σποράδες και

δ) από νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Σάμου-Ικαρίας και στα Δωδεκάνησα.

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία EVA: Πλησιάζει μέτωπο καταιγίδων μήκους 900 χλμ - Οι συστάσεις της ΓΓΠΠ προς τους πολίτες (χάρτες)

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Ο χάρτης του meteo.gr

Η Αττική θα επηρεαστεί κατά διαστήματα από αργά το βράδυ του Σαββάτου (05-11-2022) έως νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (06-11-2022).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ