Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Η EVΑ φέρνει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Που θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές & καταιγίδες (χάρτες)

Επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων η ΕΜΥ

 

Έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές, σήμερα Κυριακή, λόγω της κακοκαιρίας EVA.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, για το υπόλοιπο της Κυριακής 06/11 τα φαινόμενα το βράδυ να περιορίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. 

Επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων η ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε αρχικά στις 4 Νοεμβρίου 2022 και το οποίο ανανεώνεται κάθε 12 ώρες, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και τα οποία αφορούν την εξέλιξη της κακοκαιρίας "EVA".

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στη χώρα μας και την Κυριακή (06-11-22). Η κακοκαιρία έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

1 . Τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο καθώς και την κεντρική Μακεδονία ενώ μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής (06-11-2022) τα φαινόμενα θα επηρεάσουν, τη Θεσσαλία, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.

Η Αττική θα επηρεαστεί τη νύχτα προς το ξημέρωμα της Κυριακής, έως και τις απογευματινές ώρες.

2. Την Κυριακή (06-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο,

β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης),

γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και τις Σποράδες και

δ) από το μεσημέρι στο Ανατολικό Αιγαίο, από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα και από νωρίς το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ