Το Eirinika στις «Επικίνδυνες Σχέσεις»: Άριστος & απόλυτα «πρόστυχος» ο Δημήτρης Αλεξανδρής, εξαίρετη η σκηνοθεσία Βίκυς Βολιώτη, χάρμα η νεοεμφανιζόμενη Ελληνοϊταλιδούλα (φωτό & βίντεο)

Συμμετείχα με συναισθήματα και θαυμασμό σε όσα διαδραματίζονταν εκεί μπροστά μου, αφού σκηνή και θεατές γίνονται ένα

Όταν πάω στο θέατρο θέλω οπωσδήποτε να μην αισθανθώ την ανάγκη να φύγω από τη μέση και νιώσω ότι χάνω το χρόνο μου. Στην περίπτωση του νέου θεατρικού έργου που παρακολούθησα και ανέβηκε προχθές στο VAULT, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Καθηλώθηκα στο κάθισμα της μικρής ατμοσφαιρικής σκηνής. 

Συμμετείχα με συναισθήματα και θαυμασμό σε όσα διαδραματίζονταν εκεί μπροστά μου. Αφού σκηνή και θεατές γίνονται ένα. Οι Eπικίνδυνες Σχέσεις με σκηνοθεσία της Βίκυς Βολιώτη με ελάχιστα καλό-διαλεγμένα σκηνικά, τα εντελώς απαραίτητα και την υποκριτική τέχνη απόλυτα πρωταγωνίστρια δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για μια μοναδική θεατρική βραδιά. 

Κανένας θεατρόφιλος δεν πρέπει να παραλείψει φέτος να πάει σε αυτή την αγκαλιά της τέχνης των τριών ορόφων .

Με κυρίαρχο τον Βαλμόν έναν άνδρα τόσο παλαιάς όσο κας σύγχρονης κοπής, με ακόρεστα πάθη και ασίγαστη ερωτομανία ερμηνεύεται ιδανικά από τον Δημήτρη Αλεξανδρή.

Και αν ό Σασμός του έχει δώσει μια εφήμερη δημοφιλία λόγω τηλεόρασης, ο Δημήτρης είναι ηθοποιάρα του θεάτρου. Η ερμηνεία του είναι εντυπωσιακή , θέλεις πραγματικά να τον …..  πνίξεις  καθώς παίζει σε μια ταραντέλα  με ερωμένες τις οποίες είτε βιάζει είτε πιέζει αφόρητα ,απειλεί, γοητεύει ,συναρπάζει .

Είναι ένας επαγγελματίας του έρωτα, ένας αδίστακτος σεξομανής.

Συμπαραστάτης και  complice μιά  ανερμάτιστη γυναίκα & η επικεφαλής  των ερωτικών του συντρόφων. Την ενσαρκώνει μιά petite «διαβολίτσα»,ηθοποιός grande και αυτή , η Άντρια Ράπτη

Η έκπληξη έρχεται από την πρωτοεμφανιζόμενη 22χρονη Ελληνοϊταλίδα Μαριλένα Μπαρταλούτσι.

Την Μαριλένα εκτός από το φιζίκ της την φρεσκάδα της τον πλούσιο συναισθηματικό της  κόσμο που είχαμε την ευκαιρία να δούμε στο άρτιο παίξιμο της αλλά και όταν τελείωσε η παράσταση και βρέθηκα προ  μιας εκπλήξεως

Ο Δημήτρης Αλεξανδρής την υποδέχθηκε με υπέροχα λόγια που θα δείτε στο αποκλειστικό βίντεο μου. Εδώ λοιπόν θα την δείτε να ξεσπάει σε κλάματα από τη χαρά ,κλάματα και δάκρυα χαράς και υπερηφάνειας γιατί πέτυχε τον πρώτο της μεγάλο στόχο να βγει στην σκηνή και να παίξει έναν πολύ δύσκολο ρόλο .

 

 

Μετά όταν κατεβήκαμε στο φουαγιέ του θεάτρου και της είπαμε δυο καλά λόγια πάλι  συγκινήθηκε δίνοντας μας να καταλάβουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ευαίσθητο πλάσμα της οποίας ταιριάζει ο δρόμος που διάλεξε . 

 

 

Προσωπικά με εντυπωσίασε και η γυναίκα που έκανε τον Βαλμόν να εξανθρωπιστεί και από τέρας του σεξ να μετατραπεί σε έναν καθημερινό ερωτευμένο άντρα τόσο καθημερινό που δεν το άντεξε…. Ευσταθία Τσαπαρέλη υπέροχη, δυνατή και ερμηνευτικά θεσπέσια .

 

 

ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟ VAULT

Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει τηνπαράσταση «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ» του Christopher Hampton σε σκηνοθεσία Βίκυ Βολιώτη.

Από την Παρασκευή 04 Νοεμβρίου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 18:00 έως την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.

Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει τις «Επικίνδυνες Σχέσεις» στην πολυβραβευμένη διασκευή του Christopher Hampton (βραβεία Olivier και Evening Standard για καλύτερο θεατρικό έργο), που βασίζεται στο διάσημο μυθιστόρημα του Choderlo de Laclos, σε σκηνοθεσία Βίκυς Βολιώτη, από την Παρασκευή 04 Νοεμβρίου, και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 18:00 έως την Κυριακή 29 Ιανουαρίου. H παράσταση είναι ακατάλληλη για ανήλικους.

Έλα! Με το χέρι στην καρδιά!

Εσύ δείχνεις αυτό που πραγματικά είσαι;

Εσύ λες πάντα την αλήθεια;

Εσύ δεν έχεις προσπαθήσει ποτέ να παίξεις με το μυαλό του άλλου;

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το διάσημο μυθιστόρημα του Choderlos de Laclos «Επικίνδυνες Σχέσεις» όπως και η θεατρική μεταφορά του από τον Christopher Hampton ξεκινούν ως η αφήγηση μιας ίντριγκας, μιας επιχείρησης παραπλάνησης και αποπλάνησης για να καταλήξουν σε μια οξυδερκή μελέτη της αιφνιδιαστικά απρόσμενης ανθρώπινης ψυχής.

Η Μερτέιγ και ο Βαλμόν είναι δύο πανέξυπνοι, πνευματώδεις αλλά αδίστακτοι άνθρωποι που αποφασίζουν να στήσουν ένα παιχνίδι, ένα σχέδιο εκδίκησης, προκειμένου να τιμωρήσουν αυτούς που αμφισβήτησαν την υπεροχή τους. Στη φρενήρη και ερεθιστική πορεία προς την υλοποίηση του σχεδίου τους δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν και να καταστρέψουν αθώους ανθρώπους. Όμως η παρτίδα που παίζουν είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, όχι μόνο για όσους βρίσκονται στο δρόμο τους αλλά και για τους ίδιους.

Οι "Επικίνδυνες σχέσεις" ανιχνεύουν τους βαθύτερους λόγους που μας οδηγούν στις εκάστοτε πράξεις μας, τα ψυχολογικά κίνητρα και τις διαφορετικές εκφάνσεις τους.

Όλα αυτά σε ένα αφάνταστα κομψό περιβάλλον που δεν ταιριάζει καθόλου με τις σκοτεινές και κρυφές σκέψεις των βασικών ηρώων: Ένας κατάφυτος, πανέμορφος κήπος, μέσα στον οποίο μπορεί να χαθεί κανείς, να κρύψει και να κρυφτεί.

Και στο τέλος οι μάσκες βγαίνουν και η αλήθεια αποκαλύπτεται εκκωφαντικά. Σώματα πέφτουν, συνειδήσεις καίγονται κάτω από τις δυνατές ακτίνες του ήλιου, σώματα εξαϋλώνονται όταν έρχονται σε επαφή με το φως, το οξυγόνο και τον αέρα. Όλα, μα όλα φανερώνονται. Tα άσχημα, τα άρρωστα, τα σάπια. Aλλά μαζί τους φανερώνονται και τα όμορφα, τα υγιή, τα δυνατά. Και εμείς πρέπει να τα αντικρίσουμε κατάματα και να τα αναγνωρίσουμε.

Γιατί όλα είναι δικά μας...

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Συγγραφέας: Christopher Hampton

Μετάφραση : Γεωργία Ζάχου - Αντώνης Γαλέος

Σκηνοθεσία /Δραματουργική Επεξεργασία / Κοστούμια /Μουσική επιμέλεια : Βίκυ Βολιώτη

Σκηνικό : Μαρίτα Αμοργιανού - Βίκυ Βολιώτη

Σχεδιασμός φωτισμών : Σίμος Σαρκετζής - Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Φωτογραφίες Παράστασης: Μαρίτα Αμοργιανούζ

Αφίσα παράστασης: Γιάννης Κεντρωτάς

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Δημήτρης Αλεξανδρής, Άντρια Ράπτη, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Έλενα Τυρέα, Μαριλένα Μπαρταλούτσι

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Από την Παρασκευή 04 Νοεμβρίου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 18:00 έως την Κυριακή 29 Ιανουαρίου

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 110’

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Προπώληση Viva.gr : https://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault/

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

Μειωμένο Εισιτήριο: 12 ευρώ (Φοιτητές /Σπουδαστές /Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων /ΑμΕΑ /Άνω των 65 ετών/Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας)

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS FB Page: http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1 Instagram: vault.theatre.plus (https://www.instagram.com/vault.theatre.plus/?hl=el)

Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες (11:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00) : 213 0356472, 6951832070 Προπώληση viva.gr : https://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault/ Email: vaultvotanikos@gmail.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ