Kρατούσαν σε ομηρία 21χρονο άστεγο για να του πάρουν το νεφρό - το ζευγάρι ήθελε να κάνει μεταμόσχευση στην άρρωστη κόρη του

Απίστευτη ιστορία... 

Ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της Γερουσίας της Νιγηρίας θα δικαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο για απαγωγή και συλλογή οργάνων, δήλωσε δικαστής.

Ο Ike Ekweremadu, 60 ετών, κατηγορείται μαζί με τη σύζυγό του, Beatrice, 56 ετών, την κόρη τους, Sonia, 25 ετών, και έναν γιατρό ότι έφεραν έναν άνδρα από τη Νιγηρία για να του αφαιρέσουν ένα νεφρό.

Ο 21χρονος άνδρας λέγεται ότι σήμανε συναγερμό αφού αρνήθηκε να συναινέσει στην επέμβαση μετά από προκαταρκτικές εξετάσεις στο Royal Free Hospital του Λονδίνου.

Το BBC ανέφερε ότι η οικογένεια Ekweremadu φέρεται να μεταχειρίστηκε τον άνδρα σαν σκλάβο πριν το σκάσει και πάει στο αστυνομικό τμήμα του Staines στο Surrey.

Ο Ekweremadu είναι γερουσιαστής του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος για την πολιτεία Enugu στη νοτιοανατολική Νιγηρία.

Το ζευγάρι συνελήφθη στο αεροδρόμιο Χίθροου στις 21 Ιουνίου μετά την άφιξή του με πτήση από την Τουρκία.

Ο κ. Ekweremadu και ένας τρίτος κατηγορούμενος, ο Obinna Obeta, κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό τη διοργάνωση ή τη διευκόλυνση του ταξιδιού ενός ανθρώπου με σκοπό την εκμετάλλευσή του.

Μετά την ακροαματική διαδικασία στο Old Bailey την Πέμπτη, ο δικαστής χορήγησε στην κ. Ekweremadu συνεχή εγγύηση υπό όρους και προφυλάκισε τους άνδρες κατηγορούμενους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ