Made in Greece... ''το Twitter '': O Τζέισον Καλακάνης δεξί χέρι του Έλον Μασκ (φωτό)

Το στοιχείο του Καλακάνη που αρέσει περισσότερο στον Μασκ είναι ο τρόπος με τον οποίο υπερασπίζεται κάθε του κίνηση.

 

Την ηγετική ομάδα του Twitter στελεχώνει σταδιακά ο Έλον Μασκ τις τελευταίες μέρες, προσθέτοντας μάλιστα τον Τζέισον Καλακάνη, έναν ανερχόμενο επενδυτή τεχνολογίας, ελληνικής καταγωγής.

Nα σημειώσουμε πως ο Έλον Μασκ, τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει κεντρικό πρόσωπο με τον χειρισμό που έκανε, αμέσως μόλις απέκτησε την πασίγνωστη πλατφμόρμα κοινωνικής δικτύωσης. 

Το Twitter, μετά την απόλυση περίπου του 50% των εργαζομένων την Παρασκευή 4/11, ζητά τώρα από δεκάδες υπαλλήλους που έχασαν τη δουλειά, τους να επιστρέψουν στην εταιρεία.

Ορισμένοι από αυτούς που τους ζητείται να επιστρέψουν απολύθηκαν κατά λάθος, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν τις κινήσεις της εταιρείας. Άλλοι απολύθηκαν πριν η διοίκηση συνειδητοποιήσει ότι η εργασία και η εμπειρία τους μπορεί να είναι απαραίτητες για την κατασκευή των νέων χαρακτηριστικών που οραματίζεται ο Έλον Μασκ, δήλωσαν κάποιοι άνθρωποι στο «Bloomberg».

Ο πασίγνωστος επιχειρηματίας, μηχανικός και εφευρέτης, έχει τώρα στο πλάι του τον Τζέισον Καλακάνη. Ποιος είναι; Πάμε να τον γνωρίσουμε. 

Το who is who του

Ο Jason McCabe Calacanis (γεννημένος στις 28 Νοεμβρίου 1970) είναι Αμερικανός επιχειρηματίας, επενδυτής - άγγελος, συγγραφέας και podcaster.

Η πρώτη του εταιρεία ήταν μέρος της εποχής των dot-com στη Νέα Υόρκη. Η δεύτερη επιχείρησή του, η Weblogs, Inc. , μια εκδοτική εταιρεία που ίδρυσε μαζί με τον Brian Alvey, αξιοποίησε την ανάπτυξη των ιστολογίων πριν πουληθεί στην AOL. 

Ο Calacanis είναι επίσης επενδυτής σε διάφορες τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις και συν-διοργανωτής του All-In Podcast και του This Week in Startups Podcast.

Ο Καλακάνης γεννήθηκε στο Bay Ridge του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από γονείς ελληνικής και ιρλανδικής καταγωγής και έχει δύο αδέλφια. 

Αποφοίτησε από το Xaverian High School το 1988. Στη συνέχεια φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Fordham, όπου έλαβε πτυχίο ψυχολογίας. 

Το βιογραφικό τού Καλακάνη στο Twitter τον περιγράφει επί του παρόντος ως «Chief Meme Officer» του Twitter, καθώς και ως τον «μεγαλύτερο συντονιστή του κόσμου».

Ο Καλακάνης έγινε γνωστός επενδύοντας στην Uber όταν η αξία της ήταν μόλις πέντε εκατομμύρια δολάρια. Η εφαρμογή αξίζει τώρα περίπου 55,83 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ