Πρίγκιπας Egon von Fürstenberg - ο σύζυγος της διάσημης σχεδιάστριας μόδας Diane - την χώρισε για μια λούλουδού & ενδιάμεσα την απάτησε με έναν εραστή

Ο Πρίγκιπα Egon του Furstenberg, ανέδειξε την ταλαντούχα κυρία στην υψηλή κοινωνία.

Η Diane von Furstenberg είναι μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στο χώρο της μόδας. 

Η σχεδιάστρια μεγάλωσε στις Βρυξέλλες μαζί με την μητέρα της, μια δυνατή γυναίκα που κατάφερε να επιβιώσει 13 μήνες στο Auschwitz. 

 

 

 

 

Η σχεδιάστρια μόδας, αρχικά έγινε γνωστή το 1969, όταν παντρεύτηκε τον γερμανό πρίγκιπα Egon von Fürstenberg.

Μετά τον χωρισμό τους το 1972 και το διαζύγιό τους το 1983, συνέχισε να χρησιμοποιεί το οικογενειακό του όνομα.  Ποια είναι όμως η ιστορία του γερμανού πρίγκιπα; 

 

 

Ποιος είναι ο Egon von Fürstenberg;

Ο πρίγκιπας Egon γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1946 και ήταν τραπεζίτης, σχεδιαστής μόδας και εσωτερικών χώρων και μέλος της γερμανικής πριγκιπικής οικογένειας Fürstenberg.

Το 1969 παντρεύτηκε τη σχεδιάστρια μόδας Diane Halfin, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον πρίγκιπα Alexandre Egon (γεν. 25 Ιανουαρίου 1970) και την πριγκίπισσα Tatiana Desirée (γεν. 16 Φεβρουαρίου 1971).

Το ζευγάρι χώρισε το 1973 και πήρε διαζύγιο το 1983. 

 

 

Egon von Fürstenberg with Prince Alfonso 1955.jpg

Prince Egon (αριστερά)  1955

Την ίδια χρονιά, παντρεύτηκε τη Λιν Μάρσαλ (γεννημένη περίπου το 1950), μια Αμερικανίδα από το Μισισιπή, συνιδιοκτήτρια ενός ανθοπωλείου- το ζευγάρι παρέμεινε άτεκνο. 

 Μεταξύ των γάμων του, ο Έγκον είχε επίσης σχέση με έναν άνδρα, ενώ ήταν ειλικρινής σχετικά με την αμφιφυλοφιλία του. 

 

 

 

 

Οικογένεια

Ο Eduard Egon Peter Paul Giovanni Prinz zu Fürstenberg, γεννημένος στις 29 Ιουνίου 1946 στη Λωζάνη της Ελβετίας, ήταν ο μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα Tassilo zu Fürstenberg (1903-1989) και της πρώτης του συζύγου, Clara Agnelli (1920-2016), μεγαλύτερης αδελφής του προέδρου της Fiat Gianni Agnelli. 

Μετά την  Κλάρα, ο πατέρας του παντρεύτηκε την κληρονόμο της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας  του Τέξας, Δρ. Cecilie Amelia Hudson. 

 

 

 

Ο μικρότερος αδελφός του Φούρστενμπεργκ είναι ο πρίγκιπας Σεμπάστιαν Ζου Φούρστενμπεργκ και η αδελφή του είναι η πριγκίπισσα και ηθοποιός Ίρα Ζου Φούρστενμπεργκ

 

Ο Θάνατός του

Ο Egon von Fürstenberg πέθανε στο νοσοκομείο Spallanzani της Ρώμης στις 11 Ιουνίου 2004. 

 Η εφημερίδα New York Post ανέφερε ότι η χήρα του Φούρστενμπεργκ δήλωσε ότι πέθανε από καρκίνο του ήπατος που προκλήθηκε από λοίμωξη ηπατίτιδας C που απέκτησε τη δεκαετία του 1970. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ