Το Χόλιγουντ στη Θεσσαλονίκη: Δύο νέες κινηματογραφικές παραγωγές αρχίζουν γυρίσματα – 300 νέες θέσεις εργασίας και κόστος 30 εκατ. ευρώ

Οι ταινίες "Red Sonia" και "Dirty Angels" είναι μεγάλες παραγωγές με σπουδαία ονόματα του Χόλιγουντ μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Δύο νέες κινηματογραφικές ταινίες θα κάνουν γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη, με την «υπογραφή» του Χόλιγουντ. Για τις ταινίες συνολικά θα ανοίξουν πάνω από 300 θέσεις εργασίας και θα δαπανηθούν τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για σπουδαίες παραγωγές με σπουδαία ονόματα του Χόλιγουντ μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Την έναρξη γυρισμάτων των δύο ταινιών ανακοίνωσαν από κοινού ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αμερικανός παραγωγός της εταιρίας κινηματογραφικών παραγωγών του Hollywood, Millennium Media, Robert VanNorden, μετά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής στα κτήριο διοίκησης της ΠΚΜ.

Red Sonia

Η πρώτη ταινία, η οποία ξεκίνησε ήδη γυρίσματα πριν από δύο εβδομάδες είναι το “Red Sonia”, μια ταινία επιστημονικής φαντασίας και δράσης, η οποία θα αποτελέσει ένα μεγάλο “στοίχημα” για την παραγωγή, καθώς θα χρησιμοποιηθούν ειδικά και εντυπωσιακά εφέ στο στούντιο της Θέρμης.

Να σημειωθεί επίσης ότι το post production της ταινίας θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στη Θεσσαλονίκη. Για το "Red Sonia", το οποίο είναι remake του 1995, έχουν ανοίξει πάνω από 100 θέσεις εργασίας, με Έλληνες εργαζόμενους, με κόστος που ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Dirty Angels

Η δεύτερη ταινία που θα ξεκινήσει γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη, είναι ταινία δράσης, ονόματι “Dirty Angels“. Μάλιστα, πρωταγωνιστεί η ιδιαίτερα δημοφιλής Eva Green και σκηνοθετεί ο Martin Campbell, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων δύο ταινίες James Bond.

Στην υπόθεση της ταινίας έχουμε μία στρατιωτική μονάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες που θα επιχειρούν σε αποστολή στο Αφγανιστάν.

25 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη

Το κόστος της παραγωγής ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 25 θα δαπανηθούν στη Θεσσαλονίκη, μιας που ένα μέρος των σκηνών θα γυριστεί στο Μαρόκο. Το post production θα γίνει επίσης στη Θεσσαλονίκη.

Οι κάμερες θα αρχίσουν να γράφουν το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου για περίπου τρεις μήνες. Τα γυρίσματα θα γίνουν σε στούντιο στη Θέρμη αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπως το Ασβεστοχώρι, την Περαία και ευρύτερα περιοχές στα δυτικά. Ακόμα, θα γίνουν γυρίσματα σκηνών σε ορεινά σημεία της Χαλκιδικής.

Για το "Dirty Angels" θα ανοίξουν πάνω από 250 θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ