Story of the day: Πρώην βουλευτίνα προσπάθησε να δηλητηριάσει 6 φορές τον άντρα της - τελικά οργάνωσε την εκτέλεσή του (φωτό & βίντεο)

Καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλάκιση

Δικαστήριο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, καταδίκασε την Κυριακή την πρώην Βραζιλιάνα βουλευτή Flordelis dos Santos, σε 50 χρόνια φυλάκιση, για τη δολοφονία του ιεροκήρυκα συζύγου της το 2019.

Η 61χρονη και ο 42χρονος Anderson do Carmo, ήταν διάσημοι για την μεγάλη οικογένειά τους, αφού είχαν 55 παιδία - βιολογικά και μη - με το ζεύγος να έχει υιοθετήσει πολλά παιδιά του δρόμου από φτωχογειτονιές του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η τραγουδίστρια του γκόσπελ, γνωστή και ως Flordelis, κρίθηκε επίσης ένοχη για το γεγονός ότι αποπειράθηκε να δηλητηριάσει τον Anderson do Carmo με κυάνιο τουλάχιστον έξι φορές, πριν τα παρατήσει και οργανώσει την εκτέλεσή του.

Όπως αναφέρει ο Guardian ο Do Carmo δέχτηκε πολλούς πυροβολισμούς, τον  Ιούνιο του 2019 καθώς επέστρεφε στο σπίτι τους, λίγο έξω από το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Αρκετά από 55 παιδιά του ζευγαριού κατηγορήθηκαν επίσης ως συνένοχοι στη δολοφονία του πάστορα. Ένας βιολογικός και ένας υιοθετημένος γιος καταδικάστηκαν νωρίτερα φέτος για την υπόθεση, που έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο.

«H Flordelis  διέταξε τη δολοφονία επειδή το θύμα διατηρούσε αυστηρό έλεγχο των οικονομικών της οικογένειας και διαχειριζόταν άκαμπτα τις συγκρούσεις, και αρνούνταν να προσφέρει προνομιακή μεταχείριση σε στενούς [φίλους] της πρώην βουλευτού» ανέφερε το δικαστήριο.

Την περασμένη εβδομάδα οι δικηγόροι της 61χρονης υποστήριξαν ότι δεν γνώριζε για το έγκλημα που διέπραξαν άνθρωποι, οι οποίοι ήθελαν να την προστατεύσουν από φερόμενη σεξουαλική και σωματική κακοποίηση που διέπραξε οιεροκήρυκας.

Ωστόσο ένας δικαστής απέρριψε αυτά τα επιχειρήματα και είπε ότι εκείνη συνέλαβε την ιδεά, του εγκλήματος, που έγινε έτσι ωστε να μοιάζει με ληστεία  που πήγε στραβά.

Η κόρη της  Simone Rodrigues, καταδικάστηκε σε 31 χρόνια, τέσσερις μήνες και 20 ημέρες για τη συμμετοχή της στις απόπειρες δολοφονίας του Do Carmo. Δύο από τα άλλα παιδιά της και μια εγγονή  αθωώθηκαν.

Η Flordelisγεννήθηκε μεγάλωσε στο Jacarezinho, μια μεγάλη φαβέλα του Ρίο, όπου ξεκίνησε την καριέρα της στο τραγούδι τη δεκαετία του 1990 και γνώρισε τον κατά 16 χρόνια μικρότερό της Do Carmo, όταν εκείνος ήταν στην εφηβεία του.

Το ζευγάρι ίδρυσε μαζί μια εκκλησία - το «Υπουργείο Florendis» - και έγιναν διάσημοι για την τεράστια οικογένειά τους. Η 61χρονη μάλιστα είχε εμφανιστεί στη τηλεόραση, ως παράδειγμα αφοσιωμένης μητέρας.

Το 2018 κέρδισε μια έδρα στο Κογκρέσο στη νέα τότε κυβέρνηση του ακροδεξιού προέδρου, Jair Bolsonaro (Ζαΐρ Μπολσονάρο). Της αφαιρέθηκε η βουλευτική ασυλία τον Ιούνιο του 2021, ανοίγοντας το δρόμο για τη δίκη της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ