Ένας μεγιστάνας σε βίντεο call στο σκοτάδι: Ο Έλον Μασκ με χιούμορ μιλά σε χιλιάδες επιχειρηματίες – Φωτίστηκε από τα κεριά του δωματίου (βίντεο)

Εκτός από το twitter, μίλησε για το κυκλοφοριακό και τα… ιπτάμενα αυτοκίνητα

Λίγο πριν από τη Σύνοδο των G20 στην Ινδονησία (αρχίζει σήμερα), πραγματοποιήθηκε το συνέδριο των B20 των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στον κόσμο. Σε αυτή τη συνεδρίαση ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη και ιδιοκτήτης του Twitter, μίλησε με βιντεοκλήση, μόνο που το δωμάτιό του ήταν κατασκότεινο και ο μοναδικός φωτισμός ήταν από κάποια κεριά που είχε ανάψει.

«Πραγματικά, μόλις είχαμε μια διακοπή ρεύματος τρία λεπτά πριν από αυτό», είπε, καθώς το αφώτιστο πρόσωπό του φαινόταν στο βίντεο, και αναφερόμενος στο κοινό της B20 στο Μπαλί δήλωσε «Αυτός είναι ο λόγος που φαίνομαι παράξενος και μέσα στο σκοτάδι».

Μετά την ανακοίνωση των διοργανωτών ότι ο Μασκ δεν θα παραστεί, επειδή υπήρξαν αλλαγές στο πρόγραμμά του, ο ιδιοκτήτης Twitter, Tesla, SpaceX, Boring Company και πολλών ακόμα επιχειρήσεων αναφέρθηκε σε όλα και στην κριτική που δέχεται: «Είναι λίγο άβολο», παραδέχτηκε και πρόσθεσε: «Το Twitter είναι ένα είδος μέσων, αλλά δεν είναι ακριβώς μέσο. Είναι ένα μέσο σε αντίθεση με τα μίντια. Αλλά εννοώ, δεν υπάρχει τρόπος να τους κάνεις όλους χαρούμενους, αυτό είναι σίγουρο» τόνισε.

Ο Μασκ έχει δεχθεί σκληρή κριτική από τότε που ολοκλήρωσε την εξαγορά της πλατφόρμας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Απέλυσε μεγάλο μέρος του εργατικού της δυναμικού, πλήρους απασχόλησης, μέσω email αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και στη συνέχεια απαλλάχθηκε από χιλιάδες εργολάβους, εξαλείφοντας ομάδες που πολεμούν την παραπληροφόρηση.

Δημιούργησε επίσης μια συνδρομητική υπηρεσία 8 δολαρίων για τα μπλε σημάδια επιλογής της πλατφόρμας, αλλά αναγκάστηκε να την αναστείλει μετά την εμφάνιση ενός πλήθους απατεώνων – συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που παρίσταναν τον ίδιο ή τα προϊόντα του.

Φορούσε ένα μπατίκ πουκάμισο που έστειλαν οι διοργανωτές και είπε ότι θα ήθελε να είχε παρακολουθήσει προσωπικά το συνέδριο. «Εννοώ, αυτό ακούγεται φανταστικό», είπε. «Αλλά, ξέρετε, ο φόρτος εργασίας μου έχει αυξηθεί πολύ πρόσφατα. Έχω πάρα πολλά… στο πιάτο μου» επεσήμανε.

Τα σχέδια του Έλον Μασκ για το μέλλον

Ο 51χρονος μεγιστάνας ρωτήθηκε επίσης τι σχεδίαζε στη συνέχεια. «Σίγουρα το Twitter πιστεύω ότι πρέπει να είναι πολύ περισσότερο στοχευμένο στο βίντεο», είπε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ιδρυτής της Boring Company, συζήτησε επίσης λύσεις για τη κυκλοφοριακή συμφόρηση, εξηγώντας γιατί οι σήραγγες ήταν καλύτερες από τα ιπτάμενα αυτοκίνητα.

«Νομίζω ότι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα δεν είναι η λύση… λόγω του γεγονότος ότι παράγουν πολύ θόρυβο και πολύ άνεμο και υπάρχει πάντα κάποια πιθανότητα να πέσουν στο κεφάλι σου και σίγουρα δεν θα ήταν καλό για την προστασία της ιδιωτικής ζωής εάν ιπτάμενα αυτοκίνητα πετούσαν πάνω από το σπίτι σας όλη την ώρα. Έτσι οι σήραγγες δεν πάσχουν από κανένα από αυτά τα προβλήματα».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ