Δρ. Κόντος ή "ψευτογιατρός": Ένοχος για 7 ανθρωποκτονίες, 6 απόπειρες σε πάσχοντες ασθενείς - Η ομόφωνη απόφαση

Ο εισαγγελέας ζήτησε ισόβια για κάθε μία από τις επτά ανθρωποκτονίες του «ψευτογιατρού» και 12 χρόνια για κάθε απόπειρα

Ολοκληρώθηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου δικάζεται εδώ και έναν χρόνο ο Νικόλαος Κονοστάθης, ή Δρ. Κόντος, αποκαλούμενος και ως «ψευτογιατρός», ο οποίος με μαντζούνια και διάφορα άλλα κομπογιαννίτικα κόλπα έπειθε ασθενείς, κυρίως με καρκίνο, να διακόψουν τις θεραπείες που τους είχαν χορηγήσει οι γιατροί τους και να ακολουθήσουν τις …δικές του.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του επί της ενοχής και μένει μόνο η ανακοίνωση επί των ποινών. Ο Κοντοστάθης, κρίθηκε ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες ασθενών ανάμεσά τους δυο ανήλικα παιδιά που είχαν νοσήσει με καρκίνο. Ακόμη, ο 50χρονος κρίθηκε ένοχος για έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών και συγγενών ασθενών.

Επιπλέον, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 50χρονο κατηγορούμενο για αντιποίηση αρχής που αφορά στο διάστημα 1.5.200 έως 16.6.20, όπως για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Επί των ποινών ο εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για κάθε μία από τις επτά ανθρωποκτονίες για τις οποίες κρίθηκε ένοχος ο Κοντοστάθης και των 12 ετών για κάθε μία από τις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Ο εισαγγελέας επίσης πρότεινε την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών σε ανηλίκους.

Δείτε επίσης

"Ψευτογιατρός" - οδύρεται μητέρα που έχασε την κόρη της: Μας έλεγε ότι θα τη δούμε νυφούλα & της έδινε αηδιαστικά φάρμακα

Γιατρός «μαϊμού»: Αποκαλυπτική η δικογραφία - Πουλούσε κάνναβη & βότανα από το Πήλιο ως φάρμακα

Γιατρός «μαϊμού»: Mια 35χρονη καρκινοπαθής το 4ο θύμα του - Έχασε τη ζωή της όταν διέκοψε τη θεραπεία της (βίντεο)

Απολογία ψευτογιατρού: Δήλωσε εμπειρικός βοτανολόγος - "Δεν είπα ότι θα κάνω καλά τους ασθενείς"

Αυτός είναι ο ψευτογιατρός που ευθύνεται για τον θάνατο 3 ατόμων - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του από την ΕΛ.ΑΣ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ