Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά στη Λαπωνία - Φινλανδία και διαμονή σε γυάλινο ιγκλού – Ένα αξέχαστο ταξίδι 11 ημερών

Επίσκεψη στο χωριό του Άη Βασίλη, βόλτες με έλκηθρα που τα σέρνουν χάσκις, όλα σε φόντο λευκό

Τα Manessis Travel έχουν σχεδιάσει ένα χειμωνιάτικο εορταστικό ταξίδι με φόντο το λευκό. Ας δρασκελίσουμε αυτήν την περιοχή του βορρά με τις μαγικές μπότες του … γίγαντα των παραμυθιών! Ελσίνκι και Στοκχόλμη θα μας βάλουν στο κλίμα των Χριστουγέννων. Το Χωριό του Άγιου Βασίλη θα μας μυήσει στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Τα Σαφάρι με χάσκις, ταράνδους και snowmobiles θα μας μυήσουν στην περιπέτεια.

Το Βόρειο Σέλας θα μας δείξει πως η φύση είναι ο καλύτερος ζωγράφος. Η βουτιά από το παγοθραυστικό ξεπερνά κάθε φαντασία. Και πάνω απ΄ όλα: η διαμονή στα Γυάλινα Ιγκλού θα είναι η καλύτερη εμπειρία στη ζωή μας και στη βαλίτσα των ταξιδιωτικών μας αναμνήσεων!!!

Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες και κλείστε το πακέτο

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα

Αθήνα - Ελσίνκι

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SCANDIC GRAND MARINA 4* (www.scandichotels.com). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα

Ελσίνκι, Περιήγηση

Πρωινή περιήγηση στην γοητευτική "κόρη της Βαλτικής", όπως αποκαλούν το Ελσίνκι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία της Γερουσίας, τον ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εθνική Βιβλιοθήκη Oodi, το όνομα της οποίας προέρχεται από την ελληνική λέξη ωδή, τον εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής Σιδηροδρομικό Σταθμό, τη Βουλή, το Εθνικό Μουσείο, το πάρκο του μεγάλου μουσουργού της Φινλανδίας Σιμπέλιους κ.ά. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα

Ελσίνκι

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στις παραδοσιακές υπαίθριες αγορές της πόλης και να γευτούμε τοπικές γεύσεις στην κλειστή αγορά τροφίμων. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα

Ελσίνκι - Κουόπιο, Βόρειο Σέλας

Πρωινή αναχώρηση για το Κουόπιο (Kuopio), μια πόλη της κεντρικής Φινλανδίας, που περιβάλλεται από τη λίμνη Κάλαβεσι. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε τον Πύργο Πουίχο (Puijo Tower) ύψους 75 μέτρων και θα απολαύσουμε την καταπληκτική θέα στην πόλη που μαζί με τις λίμνες και τα όμορφα νησιά συνθέτουν ένα μοναδικό μωσαϊκό φυσικού κάλλους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SCANDIC KUOPIO 4* (www.scandichotels.com). Δείπνο και στη συνέχεια, αν είμαστε βέβαια τυχεροί, θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε το υπερθέαμα του Βορείου Σέλαος (Aurora Borealis), με μία δραστηριότητα που προσφέρει το Γραφείο μας: το περίφημο Northern Lights Hunting ~ "Κυνήγι" του Βορείου Σέλαος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα

Κουόπιο, Σαφάρι με Χάσκις - Κούουσαμο, Βόρειο Σέλας

Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε σε ένα αγρόκτημα χάσκις για να συναντήσουμε τα υπέροχα αυτά σκυλιά, να ενημερωθούμε για τη ζωή τους και την φύση της περιοχής, αλλά και για μια ακόμα συγκλονιστική αρκτική εμπειρία: το "σαφάρι με χάσκις", είναι μια μεγάλη διαδρομή 5 χιλιόμετρων, που θα διανύσουμε με έλκηθρο που το σέρνουν χάσκις! Συνεχίζουμε για το Κούουσαμο (Kuusamo) που βρίσκεται στη διοικητική περιφέρεια της Βόρειας Οστροβοθνίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SCANDIC RUKAHOVI 4* (www.scandichotels.com). Δείπνο και στη συνέχεια θα αναζητήσουμε για δεύτερη φορά το υπερθέαμα του Βορείου Σέλαος (Aurora Borealis) με το περίφημο Northern Lights Hunting ~ "Κυνήγι" του Βορείου Σέλαος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα

Κούουσαμο, Σαφάρι με Snowmobiles

Σήμερα το πρωί, φορώντας τις ειδικές στολές που θα μας κρατήσουν ζεστούς, θα ξεκινήσουμε το σαφάρι μας με snowmobiles (μηχανοκίνητα σκούτερ χιονιού) πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα

Κούουσαμο - Ράνουα, Πάρκο Άγριας Ζωής - Ροβανιέμι, Χωριό του Άγιου Βασίλη, Ξενοδοχείο Πάγου/Γυάλινο Ιγκλού

Πρωινή αναχώρηση για το Πάρκο Άγριας Ζωής που βρίσκεται στη Ράνουα και είναι το βορειότερο του είδους του παγκοσμίως. Το πάρκο αυτό φιλοξενεί 50 διαφορετικά είδη ζώων στο σύνολο των περίπου 200, όπως λύγκες, αρκούδες, λύκους, άλκες, ελάφια κλπ., που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για το Ροβανιέμι, την πρωτεύουσα της Φινλανδικής Λαπωνίας. Εδώ, μας περιμένει το πιο μαγικό χωριό του κόσμου, το χωριό του Άγιου Βασίλη και θα γνωρίσουμε τον ίδιο και τα ξωτικά του στο γραφείο του! Επίσης θα μας δοθούν πληροφορίες σχετικά με τον Αρκτικό Κύκλο (ή Βόρειο Πολικό Κύκλο), τον βορειότερο από τους πέντε νοητούς παραλλήλους της γης, γεωγραφικού πλάτους 66° 33΄ 38΄΄ βόρεια του Ισημερινού και θα παραλάβουμε το γνήσιο δίπλωμα της διάσχισής του. Άφιξη και τακτοποίηση σε γυάλινα ιγκλού στο ξενοδοχείο Santa's Igloos Arctic Circle. Δείπνο. Διανυκτέρευση. Η πολική νύχτα και πιθανότατα το Βόρειο Σέλας που θα θαυμάσετε μέσα από την γυάλινη οροφή των ιγκλού, σας επιφυλάσσουν μια τις πιο "δυνατές" εμπειρίες της ζωής σας!!!

8η μέρα

Ροβανιέμι, Φάρμα Ταράνδων, Βόλτα με Έλκηθρο, Arktikum

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε μια παραδοσιακή Λαπωνική φάρμα ταράνδων και θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε το πώς οδηγείται ένα έλκηθρο με τάρανδους. Ο παραδοσιακός αυτός τρόπος μετακίνησης μέσα από τα χιονισμένα δάση είναι πραγματικά μια συναρπαστική εμπειρία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μουσείο Arktikum, στο οποίο θα γνωρίσουμε την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρκτικής, καθώς και τον τρόπο ζωής των Λαπώνων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. Και ακόμα μια πολική νύχτα σας περιμένει να την αγναντέψετε μέσα από τη γυάλινη οροφή των ιγκλού!

9η μέρα

Ροβανιέμι - Λούλεο, Κρουαζιέρα με Παγοθραυστικό

Πρωινή αναχώρηση για Λούλεο (Luleå), όπου μας περιμένει άλλη μια συναρπαστική εμπειρία: η εκπληκτική κρουαζιέρα με παγοθραυστικό! Ειδικές θερμικές στολές οι οποίες διατίθενται σε όλους όσους επιθυμούν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά κατά την στάση που θα πραγματοποιήσει το πλοίο - μια εμπειρία από μόνη της! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο CLARION SENSE LULEA 4* (www.clarionsense.se). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα

Λούλεο - Στοκχόλμη, Περιήγηση, Πρωτοχρονιάτικό Δείπνο

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σουηδίας, την Στοκχόλμη, το "διαμάντι του βορρά" ή την "Βενετία του Βορρά", όπως επονομάζεται, καθώς είναι κτισμένη πάνω σε 14 νησιά. Άφιξη και σύντομη περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το Δημαρχείο, την Όπερα και τους βασιλικούς κήπους. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη Gamla Stan, την ομορφότερη μεσαιωνική πόλη της Βόρειας Ευρώπης και θα δούμε το Ανάκτορο, το Κοινοβούλιο, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό και το μουσείο Νόμπελ, αφιερωμένο στο ομώνυμο βραβείο και τον εμπνευστή του Άλφρεντ Νόμπελ. Τέλος, θα επισκεφθούμε (προαιρετικά, το εισιτήριο δεν περιλαμβάνεται) το μουσείο Βάσα, που είναι ένα πλοίο του 17ου αιώνα, το οποίο έχει μετατραπεί σε ναυτικό μουσείο. Το συγκεκριμένο πλοίο βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι το 1628 και ανελκύστηκε μετά από 333 χρόνια. Τέλος, θα επισκεφθούμε το περίφημο Μετρό της Στοκχόλμης, ο σταθμός Tensta του οποίου κοσμείται με τους στίχους του ποιήματος "Γράμμα στον Ζολιό-Κιουρί" του Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου: "Να βάζουν όλη την καρδιά τους για τη λευτεριά και την ειρήνη". Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SCANDIC ANGLAIS 4* (www.scandichotels.com). Πρωτοχρονιάτικό Δείπνο. Διανυκτέρευση.

11η μέρα

Στοκχόλμη - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση μας για την Αθήνα. Ένα υπέροχο ταξίδι ολοκληρώθηκε, όμως οι αναμνήσεις, οι εμπειρίες και οι εικόνες του θα σας συνοδεύουν για πάντα!

Οι πτήσεις

22/12  A3 764 ΑΘΗΝΑ - ΕΛΣΙΝΚΙ 15:00 - 18:45

31/12 SK 009 ΛΟΥΛΕΟ - ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ 13:20 - 14:20

01/01 A3 761 ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ - ΑΘΗΝΑ 12:30 - 17:00

Φωτογραφίες via manessitravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ