Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Η σημασία του σεξ στον γάμο

Το σεξ είναι ένα σημαντικό μέρος κάθε γάμου, αλλά μερικές φορές μπορεί να γίνει περίπλοκο.

Η δουλειά, τα παιδιά, ο λίγος χρόνος που μπορεί να έχετε ίσως δυσκολέψουν αυτό το κομμάτι. Γι΄ αυτό κάποιες φορές ίσως είναι δύσκολο να διατηρήσετε με τον σύζυγό σας το αρχικό πάθος και τη συχνότητα που κάνατε σεξ.

Πώς όμως θα βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή;

Για ένα καλό σεξ στον γάμο χρειάζεται να έχετε υπομονή, να υπάρχει επικοινωνία, κατανόηση και θέληση κι από τους δύο. Η σεξουαλική σας ζωή είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο στον γάμο. Η εργασία, η οικογένεια, οι σωματικές αλλαγές κι άλλες δεσμεύσεις μπορούν να κάνουν τον σεξουαλικό αυθορμητισμό λίγο πιο δύσκολο όσο προχωρά ο καιρός.

Στον γάμο, δεν μπορείτε να εστιάσετε τη σεξουαλική σας ζωή γύρω από την αναμονή για την «κατάλληλη» στιγμή. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα για να ενεργήσετε αυθόρμητα, ειδικά αν υπάρχουν και παιδιά.

Μπορείτε όμως να μιλήσετε με τον σύντροφό σας και να προγραμματίσετε λίγο χρόνο οι δύο σας στο σπίτι ή να πάτε μια εκδρομή.

Ο αυθορμητισμός είναι συναρπαστικός, αλλά το ίδιο είναι και η προσμονή.

Το να αφιερώσετε χρόνο για σεξ δεν διασφαλίζει μόνο ότι όντως θα συμβεί, αλλά η προσμονή κρατά επίσης τη φωτιά αναμμένη, ενώ περιμένετε.

Μια δυνατή σχέση μέσα στον γάμο με τη σειρά της δημιουργεί μια υγιή έγγαμη σεξουαλική ζωή. Και μια εξαιρετική σεξουαλική ζωή μπορεί να υποστηρίξει έναν υγιή γάμο.

Όταν επικοινωνείτε αποτελεσματικά κι αφιερώνετε χρόνο ο ένας για τον άλλον, θα συνδεθείτε πιο ολοκληρωμένα με τον σύντροφό σας. Σύμφωνα με το yo.gr μια υγιής σεξουαλική ζωή δεν είναι ο ένας σύντροφος να υπαγορεύει όρους και να περιμένει να ακολουθήσει ο άλλος.

Απαιτεί τακτική, ανοιχτή κι ειλικρινή επικοινωνία.

Είναι επίσης σημαντικό να εκφράζετε τυχόν παράπονα σχετικά με το σεξ. Αυτό μπορεί να είναι άβολο να συζητηθεί, αλλά η επικοινωνία τόσο των αρνητικών, όσο και των θετικών είναι σημαντική.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ