Θεοδωρικάκος για «Κιβωτό του Κόσμου»: «Όποιοι και αν είναι οι δράστες, θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» (βίντεο)

Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε την Κυριακή (20/11) πως «όποιοι και αν είναι οι δράστες, θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», αναφερόμενος με αυτόν τον τρόπο στις καταγγελίες κακοποίηση, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε πως όπως συνέβη σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, για παράδειγμα σε αυτή της 12χρονης στον Κολωνό. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος ανέφερε: «Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, δεν υπάρχουν πολίτες ανώτερης ή κατώτερης βαθμίδας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές, όπως και στην Αστυνομία. Αν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, οι δράστες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, όποιοι και αν είναι. Η υπόθεση αφορά παιδιά και υπάρχει μεγάλη ευαισθησία. Οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε, και οι Περιφέρειες που έχουν υπό την εποπτεία τους αυτές τις δομές και όλος ο κυβερνητικός μηχανισμός».

«Μην έχετε καμία αμφιβολία, όποιοι και αν είναι οι δράστες, θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» επανέλαβε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι «όσο και αν σοκαριζόμαστε, είναι προτιμότερη η αλήθεια». Πάντως, σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές σε περίπτωση που υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε: «Όλη η κοινωνία έχει συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια, συνεπώς θα πρέπει μέλημα να είναι από όλους τους φορείς η προστασία της ψυχής των παιδιών. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι όποιος και αν είναι ο δράστης, θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ