Μουντιάλ 2022: Η 7άρα της Ισπανίας και η νίκη έκπληξη της Ιαπωνίας – Δείτε και τα 11 γκολ της 4ης μέρας

Χαρακίρι έκαναν οι Γερμανοί που πλέον έχουν δύσκολο έργο για να μπορέσουν να προκριθούν στην επόμενη φάση

Οι ασταμάτητοι «Φούριας Ρόχας» έστειλαν μήνυμα... πρωτιάς στον 5ο όμιλο από το πρώτο της ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καθώς συνέτριψαν με 7-0 την ανήμπορη να αντιδράσει Κόστα Ρίκα, που δεν είχε ούτε τελική. Οι Ντάνι Όλμο (11΄), Μάρκο Ασένσιο (21΄) και Φεράν Τόρες (31΄ π., 54΄), οι τρεις επιθετικοί της δηλαδή, μαζί με τον 18χρονο Γκάβι (74΄) και δύο αλλαγές, τους Κάρλος Σολέρ (90΄) και Άλβαρο Μοράτα (92΄), ισοπέδωσαν τον Κέιλορ Νάβας που έκανε ντεμπούτο τη φετινή σεζόν και διασφάλισαν ένα άνετο απόγευμα στην Ντόχα.

Ένα παιχνίδι που σίγουρα δεν θα ξεχάσει πότε ο Γκάβι, καθώς κατάφερε να καταγράψει μια ιστορική επίδοση πετυχαίνοντας το πέμπτο γκολ της Ισπανίας. Ο μέσος της Μπαρτσελόνα έγινε νεαρότερος παίκτης που σκοράρει σε Μουντιάλ μετά από 64 χρόνια. Τα κατάφερε σε ηλικία 18 ετών και 110 ημερών, με μοναδικό παίκτη που κατάφερε να βρει δίχτυα σε μικρότερη ηλικία τον Πελέ, ο οποίος ήταν 17 ετών και 249 ημερών, όταν είχε σκοράρει με τη Βραζιλία απέναντι στη Σουηδία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1958!

Ισπανία-Κόστα Ρίκα 7-0

Γερμανία-Ιαπωνία 1-2

Οι «σαμουράι» άντεξαν στην πολιορκία των «Παντσέρ», τα οποία είχαν προηγηθεί στο 33΄ με το πέναλτι του Γκουντογκάν και με δυο γκολ στο β΄ μέρος από τους Ντοάν (75') που αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή και Ασάνο (83΄) οδήγησαν σε... χαρακίρι το φαβορί.

Μια ακόμα μεγάλη αγωνιστική έκπληξη επεφύλασσε το Μουντιάλ, καθώς μετά τη νίκη της Σαουδικής Αραβίας κόντρα στην Αργεντινή του Μέσι με 2-1, σειρά πήραν οι Ιάπωνες οι οποίοι επίσης με ανατροπή επικράτησαν με 2-1 της Γερμανίας την 4η ημέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα του ματς όλος ο πάγκος των Ασιατών έκανε... ντου στον αγωνιστικό χώρο, πανηγύρισαν έξαλλα την μεγάλη νίκη με τους συμπαίκτες τους και εν συνεχεία δημιούργησαν αγκαλιασμένοι έναν κύκλο μπροστά από τον πάγκο τους.

Βέλγιο-Καναδάς 1-0

Το Βέλγιο δεν ενθουσίασε στην πρεμιέρα του στην πρεμιέρα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όμως χάρη στο γκολ του Μίτσι Μπατσουαγί (44΄) «λύγισε» με 1-0 τον ανώτερο Καναδά και πήρε προβάδισμα πρωτιάς στον 6ο όμιλο. «Φύλακας άγγελος» για τους Κόκκινους Διαβόλους ο Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος κατέβασε «ρολά» και απέκρουσε το πέναλτι του Αλφόνσο Ντέιβις.

Κροατία και Μαρόκο 0-0

Από την τρίτη «λευκή» ισοπαλία για φέτος στο Κατάρ «κερδισμένος» βγήκε ο Λούκα Μόντριτς, ο οποίος συνεχίζει να γράφει ιστορία με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας, καθώς έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε Euro και Μουντιάλ σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ