Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ντίνα Νικολάου: Tσουρεκάκι αλμυρό - Τέλεια ιδέα για σάντουιτς

Μπορείτε να τρίψετε παρμεζάνα πριν το ψήσιμο και γίνεται από μόνο του ένα ωραίο σνακ.

Υλικά

Για επάλειψη

Για πασπάλισμα

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1.  

    Σε ένα μπολ διαλύω τη μαγιά με 40 γρ. χλιαρό γάλα και μισή κουταλιά αλεύρι και αφήνω το μίγμα στην άκρη για να αφρίσει.
    Ανακατεύω σε μια λεκάνη το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τον κόλιανδρο. Προσθέτω το μίγμα της μαγιάς, ρίχνω το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύω.

     

  2.  

    Χτυπάω ελαφρά τα αυγά και προσθέτω το βούτυρο. Ρίχνω το μίγμα στη λεκάνη με το αλεύρι και αρχίζω να ζυμώνω μέχρι το ζυμαράκι μου να πατιέται με το δάχτυλο και να επανέρχεται.

     

  3.  

    Σκεπάζω το ζυμάρι με μια πετσέτα και το αφήνω σε ζεστό μέρος για 1½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
    Ξαναζυμώνω για λίγο και πλάθω τα τσουρεκάκια μου σε σχήμα σαλίγκαρου ή ότι άλλο σχήμα θέλω.
    Βάζω τα τσουρεκάκια σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, τα σκεπάζω με μια πετσέτα και τα αφήνω 30 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.

     

  4.  

    Τα αλείφω με το αυγό ελαφρά χτυπημένο και τα πασπαλίζω με το μαυροσούσαμο, τον παπαρουνόσπορο και το χοντρό αλάτι.
    Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ