Μουντιάλ 2022: Σε «μπελάδες» Γερμανία και Βέλγιο, τέλος ο Καναδάς - Δείτε τα 10 γκολ της 8ης ημέρας (βίντεο)

Γερμανία και Ισπανία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, νίκες για Κόστα Ρίκα (1-0 την Ιαπωνία), Μαρόκο (2-0 το Βέλγιο) και Κροατία (4-1 τον Καναδά)

5ος Όμιλος - 2η αγωνιστική

Ισπανία-Γερμανία 1-1

Ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ έμεινε η Γερμανία μετά το 1-1 με την Ισπανία. Τα «Πάντσερ» είδαν μπροστά τους να... αναβιώνει ο εφιάλτης του 2018 όταν ο Άλβαρο Μοράτα άνοιξε το σκορ στο 62΄, αλλά ο game-changer Σανέ και ο σκόρερ Φούλκουργκ (83΄) κράτησαν όρθια την ομάδα του Χάνσι Φλικ.

Το δεύτερο συνεχόμενο ανεπιτυχές αποτέλεσμα της Γερμανίας στο Κατάρ τη βάζει σε μπελάδες σχετικά με την πρόκριση και την συνέχεια του τουρνουά, παρόλο που η νίκη της Κόστα Ρίκα επί της Ιαπωνίας κράτησαν στην ζωή τους παγκόσμιους πρωταθλητές του 2014. Οι Γερμανοί πλέον για να περάσουν στους «16» χρειάζονται νίκη με την Κόστα Ρίκα και η Ιαπωνία να ηττηθεί από τη Φούρια Ρόχα την τελευταία αγωνιστική ή ισοπαλία και να καλύψει τη διαφορά τερμάτων.

 

 

Ιαπωνία-Κόστα Ρίκα 0-1

Στο άλλο παιχνίδι του 5ου ομίλου το «χρυσό» γκολ του Φούλερ στο 81ο λεπτό χάρισε τη νίκη στη Κόστα Ρίκα με 1-0 επί της Ιαπωνίας και την κράτησε εντός του παιχνιδιού της πρόκρισης. Και όλα αυτά κόντρα στη ροή του αγώνα, αφού η Ιαπωνία ήταν πιο επιθετική, πίεζε και είχε περισσότερες ευκαιρίες

 

 

Βαθμολογία του ομίλου

Ισπανία 4 (8-1)

Ιαπωνία 3 (2-2)

Κόστα Ρίκα 3 (1-7)

Γερμανία 1 (2-3)

6ος όμιλος - 2η αγωνιστικής

Βέλγιο - Μαρόκο 0-2

Το Μαρόκο σόκαρε το Βέλγιο και πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο, επικρατώντας της ομάδας του Μαρτίνεθ με 2-0, κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι δυο χρυσές αλλαγές Σαμπίρι (73') και Αμπουκλάλ (95΄) έκαναν τη διαφορά για τους Αφρικανούς που φούλαραν για πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ! Αντίθετα το Βέλγιο πλέον έχει έναν τελικό μπροστά του την επόμενη αγωνιστική απέναντι στους Κροάτες, σε μια αναμέτρηση που μπορεί να κρίνει τη συνέχειά του στο Μουντιάλ.

 

 

Κροατία - Καναδάς 4-1

Ο αξιόμαχος Καναδάς αποχαιρέτησε το Μουντιάλ, αφού γνώρισε την ήττα με 4-1 από την Κροατία. Το γκολ του Αλφόνσο Ντέιβις στα 68 δευτερόλεπτα, το πρώτο γκολ στην ιστορία του Καναδά σε Παγκόσμιο Κύπελλο και 15ο πιο γρήγορο στην ιστορία των Μουντιάλ, δεν επηρέασε τους Κροάτες. Η εμπειρία των Μόντριτς, Κόβασιτς, Πέρισιτς, αλλά και τα τελειώματα των Κράμαριτς (36΄, 70΄), Λιβάγια (44΄) και Μάγιερ (94΄) έδωσαν στους Κροάτες την κορυφή του 6ου ομίλου.

 

 

Βαθμολογία του ομίλου

Κροατία 4 (4-1)

Μαρόκο 4 (2-0)

Βέλγιο 3 (1-2)

Καναδάς 0 (1-5)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ