Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα - Κ. Μπακογιάννης: «Με αφετηρία τις γειτονιές» - 120χλμ λαμπάκια στην πόλη - Οι εκδηλώσει του Δήμου και σε App

Κατεβάστε δωρεάν στο κινητό σας την εφαρμογή του Culture is Athens και δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Και αυτά τα Χριστούγεννα η Αθήνα "πλημμυρίζει" με λάμψη και φως! Από άκρη σε άκρη, η ατμόσφαιρα χαράς και γιορτής είναι διάχυτη στις γειτονιές με τον εντυπωσιακό στολισμό της πόλης να ολοκληρώνεται την ερχόμενη Πέμπτη (1η Δεκεμβρίου) με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος.

Η δημοτική Αρχή της Αθήνας, έχοντας αντικαταστήσει ήδη από τις δύο προηγούμενες χρονιές το σύνολο του χριστουγεννιάτικου φωτισμού της πόλης με led, καταφέρνει να εξασφαλίσει Χριστούγεννα χωρίς "εκπτώσεις" στη λάμψη και το φως. Η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται, φτάνει το ύψος του 80% συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια.

«Το επίκεντρο της γιορτής, τα φετινά Χριστούγεννα, είναι οι 129 γειτονιές της πόλης. Από εκεί ξεκινάμε, φωτίζοντας άπλετα με λαμπερά στολίδια τους δρόμους και τις πλατείες, και στέλνοντας για μία ακόμη φορά μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας σε όλες τις Αθηναίες και σε όλους τους Αθηναίους. Σεβόμενοι την κρίση κι έχοντας αντικαταστήσει εγκαίρως όλα τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά με led, κρατάμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη, χωρίς να χρειαστούν περικοπές. Παράλληλα με τον λαμπερό στολισμό διαμορφώσαμε -σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς μας- ένα δυναμικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που φιλοδοξεί να μετατρέψει την Αθήνα σε μία μεγάλη γιορτινή σκηνή για μικρούς και μεγάλους. Αυτά τα Χριστούγεννα, μάς βρίσκουν και πάλι όλους μαζί στους δρόμους της Αθήνας. Ας είναι τα καλύτερα!», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Συνολικά 120 χλμ., -περισσότερα κατά 15.000 μέτρα από πέρυσι- θα είναι το μήκος στα χριστουγεννιάτικα φώτα που ήδη ανάβουν στις γειτονιές της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων. Εντυπωσιακά δέντρα και κατασκευές θα στολίσουν 35 πλατείες και στις επτά δημοτικές κοινότητες, ενώ τη λαμπερή εικόνα της Αθήνας, θα συμπληρώσουν οι εναέριες και επιστήλιες διακοσμητικές κατασκευές -συνολικά 6.000 στον αριθμό. Επίσης, οι κολώνες στους δρόμους διακοσμούνται με φωτοσωλήνες που το μήκος τους φτάνει τα 60 χλμ.

Η φωταγώγηση της Αθήνας θα κορυφωθεί με το άναμμα του εντυπωσιακού δέντρου την 1η Δεκεμβρίου, στις 19.15, στην πλατεία Συντάγματος. Αυτή η ξεχωριστή γιορτή, φέτος θα λάβει διεθνή χαρακτήρα, καθώς δήμαρχοι από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν με τον Δήμαρχο Αθηναίων στη φωταγώγηση του δέντρου, στέλνοντας όλοι μαζί ένα δυνατό μήνυμα ειρήνης, ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. Το πανέμορφο έλατο που και φέτος «ταξίδεψε» στην Αθήνα από το Καρπενήσι, φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια, μήκους 5 χλμ. και διακοσμείται με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια.

Από την 1η Δεκεμβρίου και για περισσότερο από έναν μήνα, οι Αθηναίες, οι Αθηναίοι, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές γιορτινές εμπειρίες, σε κάθε σημείο της.

Κατεβάστε δωρεάν στο κινητό σας την εφαρμογή του Culture is Athens, στο Play Store και στο App Store και δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ