Νέα βιογραφία αποκαλύπτει: Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε καρκίνο - Ανησυχούσε ότι ο Χάρι ήταν «υπερβολικά ερωτευμένος» με την Μέγκαν

Το «Elizabeth: An Intimate Portrait» θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο

Στιγμές από τις τελευταίες μέρες και την ζωή της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ αποκαλύπτονται μέσα από την επερχόμενη βιογραφία «Elizabeth: An Intimate Portrait», του βασλικού συγγραφέα Gyles Brandreth.

Η royal, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο βιβλίο, ανησυχούσε που ο  πρίγκιπας Χάρι ήταν «υπερβολικά ερωτευμένος» με την Μέγκαν Μαρκλ. Ο συγγραφέας πάντως υποστηρίζει ότι η Ελισάβετ - πέρα από το συγκεκριμένο σχόλιο - δεν είπε ποτέ κάποιο κακό λόγο για τη νέα τότε Δούκισσα του Σάσσεξ.

 

 

 

 

Η αείμνηστη Βρετανίδα μονάρχης ήταν «πραγματικά ενθουσιασμένη» όταν ο εγγονός της είπε ότι παντρευόταν τη Μαρκλ. «Της άρεσε η Μέγκαν και το είχε πει σε πολλούς ανθρώπους. Έκανε ό,τι μπορούσε για να νιώσει ευπρόσδεκτη η μέλλουσα εγγονή της» γράφει ακόμα ο Brandreth, στη βιογραφία που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο και της οποίας δημοσίευσε απόσπασμα η Daily Mail.

 

 

Η βασίλισσα δεν απογοητεύτηκε καν από την περιβόητη συνέντευξη του ζεύγους στην Oprah Winfrey.  «Μπορώ να σας πω, επειδή το γνωρίζω, ότι η βασίλισσα ανησυχούσε πάντα περισσότερο για την ευημερία του Χάρι παρά για "αυτές τις τηλεοπτικές ανοησίες"» έγραψε ο Brandreth, ο οποίος υπήρξε πρώην βουλευτής και γνωρίζει εδώ και καιρό την βασιλική οικογένεια.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα το μεγαλύτερο άγχος της βασίλισσας, αναφορικά με την μετακόμηση του Χάρι στην Καλιφόρνια, ήταν ο εγγονός της «να ορθοποδήσει» και «να βρει πραγματικά χρήσιμα πράγματα να κάνει»

 

 

Ο Brandreth αποκάλυψε επίσης  ότι «είχε ακούσει ότι η βασίλισσα είχε μια μορφή μυελώματος - καρκίνο του μυελού των οστών - που εξηγούσε την κούρασή της και την απώλεια βάρους και εκείνα τα «θέματα κινητικότητας» για τα οποία μιλόυσαν συχνά τον τελευταίο χρόνο. η ζωή της».

Η αείμνηστη μονάρχης «ήξερε πάντα ότι ο χρόνος που της απομένει ήταν περιορισμένος. Το αποδέχτηκε με όλη τη χάρη που θα περίμενε κανείς. Η πίστη της ήταν το παν για εκείνη. Μου είπε ότι δεν είχε μετανιώσει για τίποτα» είπε ο Dr Iain Greenshields, αναφερόμενος στις τελευταίες στιγμές της Ελισάβετ, στο κάστρο  Balmoral της Σκωτίας.

 

 

Ο Dr Douglas James Allan Glass,  ο οποίος εργαζόταν με τη βασίλισσα για περισσότερα από 30 χρόνια και ήταν μαζί της τη στιγμή που «έφυγε», είπε ότι ο θάνατός της «ήταν αναμενόμενος και είχαμε πλήρη επίγνωση του τι επρόκειτο να συμβεί».

Ο Brandreth γράφει επίσης ότι η royal άρχισε να αισθάνεται «εξαντλημένη» και να έχει «χαμηλή ενέργεια» από το φθινόπωρο του 2021, Τότε οι γιατροί της είχαν πει  «να ξεκουραστεί λίγο και να μην πιέζει τον εαυτό της τόσο πολύ (...) Κατά την τελευταία της δεκαετία, όχι μόνο συνέχισε τη δουλειά της ως μονάρχης, αλλά ασχολήθηκε ενεργά με τη σύγχρονη ζωή».

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε σε ηλικία 96 ετών τον Σεπτέμβριο στο Κάστρο Balmoral στη Σκωτία. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είχαν ανακοινώσει προηγουμένως ότι η βασίλισσα βρισκόταν «υπό ιατρική παρακολούθηση» και οι γιατροί «ανησύχησαν» για την υγεία της, καθώς μέλη της βασιλικής οικογένειας έσπευσαν στο πλευρό της. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ