Η «Ariel» έστειλε τον Κικίλια στη Θεσσαλονίκη - Δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στον Ελ. Βενιζέλος εξαιτίας της κακοκαιρίας

Δύο φορές προσπάθησε ο πιλότος να βρει διάδρομο, όμως ισχυροί άνεμοι δεν του το επέτρεψαν. Τελικά το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πρόβλημα και σε ακόμα μία πτήση.

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, επέστρεφε από της Σαουδική Αραβία μέσω Μπαχρέιν, όταν η προγραμματισμένη προσγείωση στο Ελ. Βενιζέλος ακυρώθηκε εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και των ανέμων.

Ο πιλότος αναγκάστηκε να κάνει τρεις κύκλους πάνω από τον Αττικό ουρανό περιμένοντας καλύτερες συνθήκες, όμως τελικά άλλαξε κατεύθυνση. Το αεροσκάφος συνέχισε την πτήση και προσγειώθηκε εντέλει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Αφού έμεινε εκεί για περίπου μία ώρα, το αεροσκάφος κατά τις 17:00 της Τετάρτης αναχώρησε εκ νέου για την Αθήνα, αφού οι καιρικές συνθήκες πλέον επέτρεπαν την προσγείωση. Να σημειωθεί ότι για τον ίδιο λόγο τρεις ακόμα πτήσεις δεν προσέγγισαν το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο κ. Κικίλιας βρισκόταν από τις αρχές της εβδομάδας στο Ριάντ, καλεσμένος του Πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας και υπουργού Τουρισμού της χώρας Ahmed Al Khateeb, προκειμένου να έρθει σε επαφή με ηγέτες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς και να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδιωτών και Τουρισμού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ